Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkta styckmordet: Söks efter fler kroppsdelar

Så många brott anmäldes i region Väst under 2020.
Ett antal kroppsdelar hittades utspridda vid en sjö i ett rekreationsområde i Borås.
Foto: Joakim Eriksson

Ett antal kroppsdelar hittades utspridda vid en sjö i ett rekreationsområde i Borås.

Men polisen behöver fler ledtråder för att kunna lösa den misstänkta mordgåtan – och under torsdagen genomfördes därför nya sök i området.

– Området är avspärrat och har varit det sedan första fyndet, säger förundersökningsledaren i mordutredningen, Mats Axelsson.

Enligt uppgift till GT är polisens teori att det kan röra sig om ett styckmord.

Det har snart gått två veckor sedan en hundägare på promenad vid Pickesjön utanför Borås gjorde det första makabra fyndet: en bit av ett människoben som såg ut att vara avsågat.

Enligt uppgift till GT är polisens teori att det rör sig om ett styckmord, eftersom kroppsdelarna bär tydliga spår som skulle kunna betyda att de avlägsnats med ett vasst föremål.

Vid ett polissök efter hundägarens larm hittades fler kroppsdelar, men man hoppas hitta fler. Under torsdagen genomförts ytterligare sök i området.

– Vi håller på att söka där i dag, men än utan att hitta något mer, såvitt jag vet, säger förundersökningsledare Mats Axelsson.

Väntar på NFC

Enligt GT:s uppgifter har man haft svårigheter att identifiera personen utifrån kroppsdelarna, och det har heller inte hittats några kläder eller andra personliga tillhörigheter. Förhoppningen är nu att inskickade prover till NFC, Nationellt forensiskt centrum, ska ge svar om identiteten på personen.

En analys som drar ut på tiden.

– Vi väntar fortfarande på svar från NFC, säger Axelsson.

Han har tidigare förklarat:

– Det är alltid svårt med kroppsdelar som man hittat ute. Först ska man få ut en DNA-profil utifrån det vi hittat, sen ska den analyseras på NFC och sen ska den förhoppningsvis träffa mot någonting. Det är många moment som ska klaffa.

Polisen kartlägger samtidigt försvunna personer över hela landet för att, om möjligt, hitta någon som passar in.


Så rapporterade vi om händelsen:

Hittades vid sjö av privatperson i Borås