Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta mördarens ord i rätten: ”Tappade besinningen”

I mars larmade en blodig person polisen till en villa i Hjo. I villan hittades en man och en kvinna döda.
Foto: CHRISTIAN SVENSSON / CHRISTIAN SVENSSON
Den misstänkta är deras dotter och hon står åtalad misstänkt för mordet. I rättegången har hon fått ge sin syn på händelseförloppet.

Den misstänkte ville avsluta relationen med sina föräldrar, men det hela urartade.

Enligt åklagaren knivhöggs Hjo-paret med flera hugg.

Ett av deras barn står nu åtalad misstänkt för två mord och under rättegången har personen fått berätta om händelseförloppet.

– Situationen triggar min PTSD och leder till att jag tappar besinningen på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare, berättar hon under rättegången, rapporterar Skövde Nyheter.   

Den åttonde mars i år larmade en blodig person polisen till en villa i Hjo – där en man och en kvinna hittades döda. 

Mannen och kvinnan var gifta och den misstänkta är ett av deras barn. Det var hon själv som larmade polisen och som hittades blodig.

Personen står nu åtalad misstänkt för mordet och enligt åtalet ska hon ha huggit båda sina föräldrar med kniv och sedan gått ut på stan och bland annat vandrat in på Ica och köpt cigarretter.

”...genom att uppsåtligen vid flera tillfällen hugga BO med en kniv varvid målsäganden tillfogats ett flertal stick- och skärskador”, går det att läsa i åtalet.

Ville bryta kontakten med sina föräldrar

Den misstänkta benämns i utredningen genomgående som ”hon”, på egen begäran med anledning av en påbörjad könskorrigering som också nämns i utredningen. 

Den misstänkta gick efter mordet till ICA och köpte cigaretter.

Under rättegången som ägt rum i veckan i Skaraborgs tingsrätt har hon fått ge sin syn på händelseförloppet. Hon berättar att hon ville säga upp kontakten med sina föräldrar och att hon hade kvar några saker i deras bostad.

– Jag skulle flytta och ville bryta kontakten med mina föräldrar på ett tydligt sätt, men hade kvar saker i huset som jag skulle hämta. Det var därför jag åkte hem till dem i Hjo den dagen, säger hon under förhöret, skriver Skövde Nyheter.

Under utredningen har hon genomgått en rättpsykiatrisk undersökning som visat på att hon lider av en allvarlig psykisk störning.

”Jag hatar dem”

I brev som är en del av polisutredningen, som GT tidigare har fått ta del av, beskriver hon återkommande akutbesök på psykmottagningar.

I breven beskrivs ett starkt men ogrundat hat mot de två mördade.

”Jag känner mig förgiftad av dem. Jag vill aldrig bli som dem. Jag hatar dem.”.

– När jag gick in i huset hade jag ingen plan att döda dem. Jag hade inget uppsåt att göra något sådant, berättar hon under rättegången, skriver Skövde Nyheter.