Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt styckmord en gåta: ”Står och stampar”

Foto: Joakim Eriksson / Agena

Den man, vars kroppsdelar hittades i Borås i början av september, är fortfarande oidentifierad. Detta trots att polisen nu har en DNA-profil att jämföra med. Det skriver SVT Väst.

– Förhoppningen är väl att det är någon som saknar honom nu när vi närmar oss jul och nyår, säger Mats Axelsson, polisens förundersökningsledare, till kanalen.

Den 9 september larmade en privatperson polisen efter att ha hittat någon form av kvarlevor vid Pickesjön i Viared utanför Borås.

Det ska från början ha varit tydligt att det handlat om mänskliga kvarlevor och polisen inledde direkt en förundersökning om mord.

De rättsmedicinska analyserna visar att kvarlevorna, som inte bedömts ha legat på platsen någon längre tid, kommer från en man som bedöms ha varit 166 – 175 centimeter lång och haft cirka 36 i skostorlek.

– Vi tror inte att det rör sig om ett barn eller en ungdom. Det är inte vår arbetshypotes just nu, har förundersökningsledare Mats Axelsson tidigare berättat.

Polisens förhoppning

Snart tre månader efter fyndet väntar polisen fortfarande på ett genombrott.

Genomgången av anmälningar om försvunna män i Sverige har inte gett någonting, och tipsen från allmänheten har, uppger SVT, inte heller lett polisen närmare en lösning av fallet.

– Vi har tyvärr inte kommit längre. Än så länge står det och stampar lite. Vi försöker se om vi kan identifiera honom – vi har ändå en DNA-profil – men den måste vi kunna jämföra med något också. Men än så länge har vi inte hittat något som passar, säger Mats Axelsson till SVT.

Han fortsätter:

– Förhoppningen är väl att det är någon som saknar honom nu när vi närmar oss jul och nyår.


SE OCKSÅ: Peter Jönzon styckmördade kvinna – dömd till livstid