Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt mördare på fri fot – har efterlysts

Polis i arbete efter händelsen.
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: HENRIK JANSSON

I torsdags dog en person efter en knivskärning i en bostad i Högsbo i Göteborg. 

Två personer är nu begärda häktade misstänkta för mord. 

En tredje person som enligt uppgifter till GT är en man i 30-årsåldern är fortsatt på fri fot och är efterlyst av polis. 

Strax efter klockan 06 på torsdagsmorgonen larmades polis till en bostad i Högsbo i Göteborg. I bostaden kunde polisen hitta en mycket allvarligt skadad person som fördes till sjukhus men som senare avled. 

Skadorna ska ha orsakats av en kniv. 

Två personer, en man och en kvinna, påträffades i bostaden och togs in på förhör innan de anhölls. På fredagen begärdes de häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, bekräftar åklagare Lotta Nielsen. 

En tredje person, enligt uppgifter till GT en man i 30-årsåldern, är fortfarande på fri fot och anhållen i sin frånvaro, även han misstänkt för mord.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott och försök till våld mot tjänsteman.

Några spår efter mannen i 30-årsåldern ska inte finnas. 

Bekanta med offret

Enligt åklagare Lotta Nielsen finns det kopplingar mellan de misstänkta gärningspersonerna och offret. 

– De är bekanta med varandra, kan man säga. De känner varandra. Mycket mer än så kan jag inte säga, säger Lotta Nielsen.

Nu väntar närmast häktningsförhandlingar för de två personerna som begärts häktade, fortsatta förhör med eventuella vittnen, undersökning av teknisk bevisning och fortsatt sökande efter den tredje misstänkta gärningsmannen.

Under torsdagen var bostaden där brottet ska ha ägt rum avspärrad.

– Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning, vi har säkrat en del saker i bostaden, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.