Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänks ha drivit knarkcentral i källare

Göteborgs tingsrätt.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Tre tidigare ostraffade personer – en sjuksköterska, en restaurangchef och en man inom sexleksaksbranschen – åtalas för grovt narkotikabrott i Göteborgsområdet, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det handlar om två män i 45- och 35-årsåldern, samt den yngre mannens sambo, en kvinna i 20-årsåldern.

Efter att ha spanat på de misstänkta hittade polisen bland annat 25 kilo pregalbalin, drygt 1,5 kilo amfetamin och nästan 30 000 tabletter alprazolam i en källare i Mölndal.

– Där var det enorma mängder. Det är fem gånger grovt narkotikabrott på pregabalin och amfetamin. Det är ett stort tillslag, berättar kammaråklagare Maria Thorell för tidningen.

”Omfattande distributionscentral”

I lokalen fanns också utrustning för att förpacka narkotikan och skicka den via post.

– Det är som en omfattande distributionscentral där i källaren, säger Maria Thorell till GP.

Vid husrannsakningar hemma hos de åtalade fann polisen även bland annat tramadol, morfin och fentanylplåster, samt ett automatvapen.

Trion misstänks för att ha köpt och förpackat narkotika för att sälja vidare och åtalas för två fall av grovt narkotikabrott. Alla tre nekar till brott.


Se också: