Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael upptäckte inbrott i hemmet – jagade tjuven

”De hade rivit ut varenda låda, slängt allt på golvet, det kändes kränkande men samtiigt skönt att jag fick revansch direkt”, säger Michael Tarland.Foto: Privat
När Michael Tarland, 65, kom hem från jobbet sent natten till lördag möttes han av ett pågående inbrott i sin villa.Foto: Privat
Polisen ryckte ut och lyckades med sin hundpatrull gripa en man i 25-årsåldern som nu sitter anhållen.Foto: Privat

När Michael Tarland, 65, kom hem på lördagsnatten upptäckte han inbrottstjuvar i sitt hus i Skövde.

Han satte genast efter en av dem in i skogen, innan han parkerade sin taxi framför tjuvarnas bil för att hindra dem från att fly.

– De hade rivit ut varenda låda, slängt allt på golvet, det kändes kränkande men samtidigt skönt att jag fick revansch direkt, säger han.

En av tjuvarna kunde nämligen gripas av polisen.

Strax innan 03-tiden natten mot lördagen hade Michael Tarland, 65, avslutat sitt arbetspass som taxichaufför lite tidigare än vanligt. Nattlivet i Skövde har falnat liksom i övriga delar av landet, och till slut fanns det inte många fler personer att skjutsa.

När han närmade sig hemmet i Herrekvarn upptäckte han att hans två taxar sprang runt ute i trädgården.

– Där ska de ju inte vara. Och när jag tittade upp såg jag en bandit ute på altanen, jag ropade efter honom och han började springa ut i skogen. Jag sprang efter, berättar han. 

När han, mitt i steget, såg tjuvarnas bil stå parkerad en bit från huset avslutade han jakten och parkerade i stället sin taxi framför bilen för att hindra deras flyktväg. Sedan ringde han polisen. 

Mötte kaos i bostaden

Tre polisbilar, och senare en hundpatrull, anlände till platsen. Efter ett tag kunde en man i 25-årsåldern gripas.

– Han sitter nu anhållen, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl i Skövde.

Inne i huset möttes Michael Tarland av ett kaos.

– Det kändes väldigt jobbigt, de har rivit ut varenda låda i varenda byrå, och bara slängt allting på golvet. Sängkläder, madrasser, allt var vänt upp och ner, säger han. 

I tjuvarnas bil anträffades stöldgodset. Det var bland annat en 50-tums tv, två laptops, annan elektronik och ett luftgevär, berättar Michael.

På söndagen hittade han fler småsaker utströdda i skogen, bland annat hans och hans dotters pass och bilnycklar.

– Jag tröstar mig med att jag fick revansch direkt och att de kunde få fast en av banditerna.

I vardagsrummet hade tjuvarna tagit ner tv:n. Den återfanns senare i deras bil som Michael Tarland hindrade från att köra i väg.Foto: Privat

Misstänker fler gärningspersoner

Polisen tog brottsbilen i beslag och genomförde en brottsplatsundersökning. Det kändes som att CSI var där, säger Michael Tarland. Enligt honom verkar tjuvarna ha tagit sig in genom ett fönster – med hjälp av Michaels kofot.

– De har varit inne i mitt uthus och hittat kofoten. Jag hittade den sen inne i vardagsrummet. Jag tänkte, kunde de inte ens ha tagit med sig en egen? 

För Skövde Nyheter, som Michael också berättat om händelsen för, bekräftar polisen hans teori om att det förmodligen rör sig om fler gärningspersoner. Någon mer har däremot inte gripits.

– Troligtvis har fler personer varit i huset. Vi har sökt med hundpatruller, men har bara påträffat en person, har Anders Esplund, stationsbefäl, sagt till tidningen.