Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man våldtog kvinna på boende under knivhot

Det här säger lagen om våldtäkt.
Mannen döms till fyra års fängelse för våldtäkt.
Foto: HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

En man i 35-årsåldern döms för att ha våldtagit en kvinna under knivhot.

Straffet blir fyra års fängelse.

Händelsen inträffade på ett boende i Västsverige i somras.

Enligt kvinnan drog mannen helt utan förvarning in henne på sitt rum på boendet. Han tog fram en kniv och försökte sprätta upp hennes behå. Därefter tryckte han knivens egg mot kvinnans hals och våldtog henne. 

Hon grät hysteriskt och han sade till henne att vara tyst, annars skulle han hugga henne.” står det i domen att kvinnan berättat. Kvinnan har också sagt att mannen frågade henne om hon var rädd när övergreppet pågick och att ”han såg glad ut när hon sade att hon var det”.

Den åtalade mannen förnekar brott och hävdar att det varit fråga om ömsesidigt sex, men den förklaringen tror inte tingsrätten på som nu dömer mannen till fyra års fängelse för våldtäkt.

Våldtäkt och dödshot

Rätten skriver bland annat att offrets berättelse varit ”lång, levande och sammanhängande” och att den är rik på detaljer utan motsägelser eller överdrifter. Det finns också stödbevisning i målet. Bland annat har tre andra personer på boendet vittnat om hur kvinnan sprang fram till dem panikslagen och med skräck i ögonen och att det var uppenbart att något hemskt hade hänt kvinnan.

Sammantaget får målsägandens berättelse sådant stöd i övrig utredning att det är bevisat att hon inte deltagit frivilligt i de sexuella handlingarna och att hon blivit utsatt för det hot som åklagaren påstått.” sammanfattar tingsrätten.

Mannen döms också för övergrepp i rättssak efter att ha hotat med att döda kvinnan om hon berättade om händelsen.

Han döms också för ringa narkotikabrott då han hade narkotika i blodet vid tillfället.

Mannen förekommer under 24 avsnitt i belastningsregistret. Han är tidigare dömd för våldtäkt, men också för vålds- och knarkbrott.

Se mer:

Anmälda brott i västra Sverige förra året.