Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tog vattenskoter till konsert – körde för fort

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Mannen döms i Värmlands tingsrätt. Foto: DANIEL OLSSON
Mannen skulle gå på Gyllene Tiders konsert när han körde för fort. Bilden är från en annan konsert under Gyllene Tiders avskedsturné. Foto: JONAS LINDSTEDT/TT

En man i 50-årsåldern har dömts för att ha kört för fort på en vattenskoter i somras.

Han skulle likt många andra den kvällen på Gyllene Tiders konsert i Mariebergsskogen i Karlstad och tog vägen via Klarälven, skriver NWT.

Mannen får mot sitt nekande böter på 1 500 kronor. 

Det var den 31 juli förra året som Gyllene Tider spelade i Mariebergsskogen i Karlstad.

Parken ligger precis vid vattnet vid Mariebergsviken och den aktuella dagen var det många som tog sig till konserten via Klarälven, skriver NWT.

Några andra som också passade på att vara där samma kväll var kustbevakningen,, för att kontrollera hastigheten på de som passerade på älven. 

Kustbevakningen stod placerad vid Orrholmsparken, som ligger intill inloppet till Mariebergsviken, skriver tidningen vidare för att göra sin laserkontroll.

Mannen och hans fru kom körande och de körde i elva knop visade lasermätningen – sex knop över den tillåtna hastigheten.

Nekade till brottet 

Innan paret kom körande hade kustbevakaren fåt ett tips om att skotern körde för fort.

Föraren nekade till brott under utredningen och rättegången.

– Helt uteslutet att jag körde så fort, har han sagt under rättegången, skriver NWT. 

Han sa till sitt försvar att mätningen var felaktigt utförd eftersom mätavståndet var långt och han menade också på att det fanns andra båtar i närheten och att mätaren kunde ha fångat en av båtarna i stället för hans skoter. 

– Jag körde 11 kilometer i timmen, inte 11 knop, har mannen sagt, skriver NWT. 

Tingsrätten går på kustbevakningens linje och han döms mot sitt nekande till böter på 1 500 kronor för brott mot sjötrafikförordningen.