Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man slogs ihjäl med bordsben och kniv

DOM i DAG. En man och en kvinna som misstänkts för ett mord i Borås dömdes på torsdagen till fängelse för vållande till annans död och grovt skyddande av brottsling.Foto: POLISEN

Brottsoffret hittades död på midsommarafton.

En man och en kvinna, som misstänkts för det brutala Boråsmordet, fick på torsdagen sin dom.

Kvinnan döms för grovt vållande till annans död och mannen döms för grovt skyddande av brottsling.

Mannen hittades död på midsommarafton sedan en vän larmat polisen om att grannen i området Hässleholmen inte setts till på länge.

Utredningen visade att mannen mördats den 13 juni, då också grannar hört ”ett fruktansvärt oväsen” från den aktuella lägenheten.

Två personer – en kvinna i 40-årsåldern och en man i 25-årsåldern – åtalades för mord men släpptes förra veckan inför domen.

Släpptes inför domen

Enligt torsdagens dom får kvinnan fyra års fängelse efter att ha gjort sig skyldig till grovt vållande till annans död samt grov misshandel. Mannen döms för grovt skyddande av brottsling med ett fängelsestraff på ett år och sex månader.

Domen mot kvinnan bygger på uppgifter hon lämnat till vittnen med beskrivningar av dådet mot mannen. Hon ska ha ”visat prov på särskild hänsynslöshet” men exakt hur det gått till har inte kunnat bevisas. Det finns enligt domen oklarheter kring förloppet och det kan inte uteslutas att också andra varit delaktiga. 

Enligt domen saknas tillräckliga bevis för att mannen varit delaktig i våldsdådet mot offret. Tekniska bevis finns dock bland annat om att han varit på platsen, varför han döms för grovt skyddande av brottsling.

Utredningen visade att mannens död var mycket brutal, där brottsoffret utsattes för grovt våld med bland annat ett bordsben och ett flertal knivhugg.

Båda döms

Offret var bekant med de två personer som nu fått sina domar.

Båda nekar till brott.

– Jag har rent samvete i det här. Så jag behöver inte trycka på mer på det för jag är oskyldig, sa kvinnan i förhör.

– Jag använder min rätt att tiga, sa mannen i förhör.

Han betonade dock att han var oskyldig. 

Både mannen och kvinnan dömdes i samband med domen också ringa narkotikabrott. 

Mannens advokat, Peter Wall, hade vid lunchtid på torsdagen ännu inte ej läst domen i detalj men säger:

– Jag kan bara konstatera att han inte döms för något våldsbrott men kan inte säga något närmare ännu.