Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man släpptes på fri fot – greps igen för knivmord

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.

Den 29 augusti hittades en man knivhuggen till döds i sin bostad i Kungsbacka.

Två män anhölls samma dag, varav den ene senare häktades och den andre släpptes på fri fot – men var fortsatt misstänkt.

Nu har den man som släpptes på nytt frihetsberövats, medan den yngre i sin tur har försatts på fri fot.

Mordet uppdagades i augusti då en man i 60-årsåldern hittades död i sin bostad. Skadorna på kroppen fick polisen att misstänka mord, alternativt dråp. En förundersökning inleddes och man kunde samma dag ta in två män på förhör. 

Misstanken mot männen, en i 55-årsåldern och en i 60-årsåldern, kvarstår. Däremot har utredningen vid det här laget kommit så långt att misstankegraden mot 55-åringen har sjunkit, därav har han frigivits. Misstankegraden mot den äldre mannen har i stället stärkts, vilket är anledningen till att han under torsdagen anhölls i sin frånvaro och fredagen frihetsberövades.

Polisen är i övrigt förtegen om förvecklingarna i fallet.

– Jag kan inte säga mycket mer än att misstankegraden mot de här männen har gått fram och tillbaka. Jag kan inte berätta något mer än så, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.