Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man rånad och slagen – gärningsman flydde

Rånet inträffade vid Kungsportsplatsen.(Arkivbild).
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

En ung man blev på fredagskvällen slagen i magen av en annan man på Kungsportsplatsen.

I samma veva blev han rånad på sitt halsband.

Gärningspersonen sprang sedanfrån platsen och är inte gripen. 

Polisen har tidigare gått ut med att det har varit flera halsbandsrån den senaste tiden, i centrala Göteborg och på Hisingen.

Eftersom tillvägagångssätten liknat varandra vid flera av händelserna misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningsperson eller personer.

Peter Adlersson, polisens presstalesperson, menar att man inte utesluter att även fredagskvällens rån kan ha koppling till de tidigare händelserna.

– Det är lite svårt att säga men det kan mycket väl vara det, för det har ju vart en del såna. Vi får titta närmare på vad det finns för signalement och vittnesuppgifter. Det här halsbandet var ju värt en del, det är inte omöjligt att det är nån som gjort det här förr, säger han.

Mannen blev slagen i magen av den man som sedan rånade honom, men det är oklart hur hans skadeläge är.

– Han har fått några slag mot sig där också, men jag har inga uppgifter på om han ska behöva någon vård eller så, säger Peter Adlersson.

SE MER:

Rån, misshandel och sexualbrott • Brå:s statistik över anmälningarna