Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man mördade sambons älskare hemma i soffan

Brå: ”Ligger något lägre än de andra storstadsregionerna”.
Mordvapnet, en brödkniv, hittades under soffan i mannens bostad.
Foto: Polisen. / Polisen.
Här handlar den misstänkte mördaren på Systembolaget i Varberg.

Mannen handlade på Systembolaget och gav sig hem.

Hemma i lägenheten fann han sin sambo i sällskap med en annan man.

Då gick han till attack mot mannen i soffan och mördade honom med en brödkniv.

Detta enligt åklagaren som åtalat mannen för det misstänkta svartsjukemordet i Ulricehamn.

Den nu misstänkte mördaren, en man i 50-årsåldern, och hans vän var på Systembolaget den 6 maj i år och handlade öl. Efteråt satte de sig i en taxi och färden gick hem till mannen i 50-årsåldern.

När de klev in i lägenheten fann mannen i 50-årsåldern sin sambo i sällskap med en annan man.

Enligt åklagaren gick han då till attack mot gästen i en soffa i vardagsrummet och knivhögg honom med en orange brödkniv i bröstet. Mannen dog av sina skador.

Vännen till den nu misstänkte mördaren ska vid tillfället ha befunnit sig i köket och har i förhör berättat att han ”plötsligt hörde en duns”. När han gick till vardagsrummet för att kolla låg offret på rygg och var blodig.

Vännen försökte ringa till SOS Alarm tre gånger, men kom inte fram. Då sa mannen i 50-årsåldern till honom:

”Vi måste dra nu”.

Åkte till Systembolaget efter mordet

De båda männen lämnade bostaden i en taxi. Polisen hittade bland annat offrets blod i den taxi som männen lämnade platsen i.

Männen försökte också göra sig av med den misstänkte mördarens blodiga kläder och skor enligt utredningen, men också dessa hittade polisen.

Dagen efter mordet åkte de två männen till Varberg, där de greps av polisen.

Mannen i 50-årsåldern står nu åtalad för mordet i sin egen bostad i Ulricehamn. Hans vän står åtalad för skyddande av brottsling, grovt brott. Enligt åtalet har vännen skyddat honom genom att hjälpa honom från mordplatsen och gömma honom i sin bostad.

Enligt åklagaren finns en omfattande teknisk bevisning i utredningen.

– Det gör det, dels så kan jag sätta gärningsmannen och den andra mannen på platsen, de vidgår också att de varit där, har kammaråklagare Carolyn Westeröd tidigare sagt.

Hittade mordvapnet under soffan

Polisen fann brödkniven som användes vi mordet under soffan i lägenheten. En DNA-analys har visat att det är offrets blod på brödkniven, men polisen har inte lyckats säkra några fingeravtryck från kniven.

Den mordmisstänkte mannen har i förhör berättat att det är hans kniv, men att han inte har några minnen av att han sett den under kvällen vid mordet eller att han hållit i den.

Brödkniven hittades under soffan inne i mannens bostad.
Foto: Polisen. / Polisen.

Mannens vän har i förhör berättat att han sett den mordmisstänkte mannen med kniven inne i lägenheten kvällen för mordet, men han såg inte vad han använde den till.

– ... sådana frågor ni ställer. Jag... jag brukar inte ha kniv på mig och knivhugga folk, har den mordmisstänkte mannen sagt i förhör.

Motivet: Svartsjuka

Enligt åklagaren är motivet bakom mordet svartsjuka.

– Gärningsmannen kommer i hem i sällskap med en kompis så befinner sig hans sambo där med en annan man. Jag menar att han blir upprörd av att hon är ensam med den här mannen, gärningsmannen har druckit alkohol under dagen och han ger sig på offret, med våld, har kammaråklagare Carolyn Westeröd tidigare sagt.

Mannens sambo, som kallats som vittne till utredningen, berättar att han är svartsjuk av sig. Den nu mördade mannen hann säga samma sak till sjukvårdspersonalen som kom till platsen.

– Ja, det är han. Men han säger att han inte är det, det är han, har sambon sagt i förhör.

Även hans vän har i förhör sagt att han uppfattar mannen som svartsjuk, och att han blev svartsjuk den kvällen då de hittade hans sambo med en annan man.

Den misstänkte mannen nekar till att han ska vara svartsjuk.

– Nä, nä det är inte farligt, säger mannen i förhör.

– Inte så så jag skulle använda en kniv i alla fall, fortsätter han i förhör.

Nekar till mord

Mannen i 50-årsåldern nekar till misstankarna om mord och menar att han inte minns något från kvällen och natten.

Peter Wall försvarar mannen som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling:

– Han nekar till brott, i övrigt har jag inga kommentarer, säger han. 

Mannen i 50-årsåldern åtalas också för en misshandel av en annan person vilken ska ha ägt rum i mars i år. Också det brottet ska ha inträffat i mannens bostad

GT har sökt mannens advokat, som är på semester.