Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misshandlad och filmad – sju unga åtalas

Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Plötsligt kastades ägg på hans bil. 

När föraren gick ut för att konfrontera ungdomarna blev han brutalt misshandlad och samtidigt filmad.

Åtalet väcktes under fredagen mot sju ungdomar i åldrarna 15 till 21.

En bilförare körde igenom Borås när bilen plötsligt träffades av ägg. Mannen, som är i 35-årsåldern, gick ut ur bilen för att konfrontera ungdomsgänget och plötsligt blev han attackerad.

En långvarig misshandel pågick på mannen och även hans bil utsattes för skadegörelse. Mannen fick flera skador i huvudet och ansiktet med bland annat två frakturer i underkäken. 

Misshandeln spelades in

Bland bevismaterialet finns bland annat en video som spelades in i samband med misshandeln av de misstänkta ungdomarna. Filmen ska ha lagts ut på det sociala mediet Snapchat. 

Åklagaren Anna Arvidsson väckte under fredagen åtal mot sju ungdomar som alla bor i Borås. Hon menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom de sju ungdomarna agerade med uppsåt och särskild hänsynslöshet. 

Sex av ungdomarna misstänks för grov misshandel och en misstänks för medhjälp till grov misshandel. Alla sju förnekar till brott. Händelsen skedde den 12 oktober.