Man knivskuren – har förts till sjukhus

Publicerad

En ung man har påträffats skadad, troligen knivskuren, i Karlstad.

– Det stämmer. Det är en man i 20-årsåldern som är född till Centralsjukhuset i Karlstad och har en skada i brösttrakten av vad vi misstänker kan vara en kniv, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.

 

Mannen påträffades skadad i centrala Karlstad sent på måndagskvällen, enligt Aftonbladet.

Polisen fick in larmet klockan 23.06 om att en person hade fått en knivskada i brösttrakten, och det visade sig stämma.

Orsaken till varför mannen i 20-årsåldern ska ha blivit knivhuggen är än så länge oklar.

– Upprinnelsen vet vi inte riktigt men det har varit någon form av skärmytsling med någon person och den har avvikit från platsen. Som vi förstår nu är det ingen som målsäganden känner, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Signalement på gärningsmannen

Polisen har fått in signalement på gärningsmannen, som eftersöks i centrala Karlstad med ett flertal patruller. Polisen har även sökhund till sin hjälp.

– Målsäganden hade någon vän med sig när det här hände. Han var kontaktbar och talbar när han kördes med ambulans till sjukhuset. Men skadeläget får vi återkomma med under natten när vi har fått veta lite mer från sjukhuset, säger Jan-Åke Sjöström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER