Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i bil beskjuten – en person anhållen

I fredags larmade en man polisen och berättade att han blivit beskjuten när han satt i sin bil i Gårdsten.

Under måndagskvällen anhölls en man misstänkt för skjutningen.

– Det finns en bakgrundshistoria mellan dem och det finns en inbördes relation som förklaring till det hela, säger kammaråklagare Natt och Dag till GP. 

Det var vid 18-tiden i fredags som en man som satt i sin bil i Gårdsten, Göteborg, blev beskjuten. Mannen flydde platsen och mötte upp polis och ambulans en bit från brottsplatsen.

– Han hade ett sådant adrenalinpåslag att han hade svårt att redogöra för var han var någonstans. Han var rejält chockad, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst, i samband med händelsen.

Enligt polisen har händelsen inga kopplingar till gängkriminalitet.

Kan knytas till dådet

Under måndagskvällen anhölls en misstänkt person i ärendet.

– För närvarande sitter en person i 20-25-årsåldern anhållen misstänkt för inblandning i den här gärningen. Det är genom förhörsuppgifter som den här personen kan knytas till gärningen. Misstanken nu är det är den personen som utfört gärningen. Sedan kan det eventuellt komma att ändras, säger kammaråklagare Magnus Natt och Dag till Göteborgs-Posten.

Den beskjutne mannen och den nu misstänkte har en relation till varandra, bekräftar Natt och Dag för GP:

– Det finns en bakgrundshistoria mellan dem och det finns en inbördes relation som förklaring till det hela. Jag vill inte gå närmare in på detaljerna.

Kammaråklagaren har fram till torsdag på sig att begära den misstänkte mannen häktad.