Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man begärs häktad för mordet på Heden

Flygbild över Heden i centrala GöteborgFoto: ROBIN ARON

I slutet på augusti hittades en svårt skadad man vid Heden i centrala Göteborg – han avled senare på sjukhus. 

I tisdags hämtades man i 40-årsåldern in av polisen. Han är nu begärd häktad misstänkt för mord.

– Polisen har gjort ett riktigt bra jobb med att säkra upp bild- och filmmaterial och det har varit bra samarbete med polisen ute på stan, säger åklagaren Linda Wking.

Polis och ambulans larmades till Heden i Göteborg vid 21.45 på kvällen den 26 augusti. 

En förbipasserande hade hittat en skadad man utomhus i området, mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Initialt fanns det uppgifter om att mannen hade skjutits, men det visade sig senare vara en stickskada.

En förundersökning om mord har pågått sedan dess.

Man har plockats in

En man i 40-årsåldern togs in av polisen häromdagen och i det första förhöret erkände att det var han som orsakat knivskadan som dödade mannen, vilket GP var först att berätta om. 

Mannen plockades in i egenskap av att han troligtvis var den sista som såg offret i livet, polisen har sett de båda samtala på övervakningskamerorna. 

– Han hämtades in på morgonen i tisdags och han medger att han utdelat knivhugget, säger åklagaren Linda Wiking. 

Om mannen har erkänt eller förnekat någon brottsrubricering vill Linda Wiking inte uttala sig om, inte heller vad som framkommit gällande ett eventuellt motiv till dådet. 

– Vi har vissa uppgifter, men det är inget jag vill prata om just nu. Men det är inte ett överfall på vem som helst på stan, jag tror att det kommer finnas en förklaring till det hela, säger hon.  

Identifierades via kameror 

Den misstänkte kunde identifieras via övervakningskameror där han setts prata med offret.

– Polisen gjort ett riktigt bra jobb, med att säkra upp film- och bildmaterial och från den målsägandes mobiltelefon. Om det inte hade varit så vakna och driftiga poliser är kanske vi inte hade kunnat lösa det här överhuvudtaget. Det är inte bara utredningsgruppen utan poliserna som är ute på stan som bistått med identifierng och annat. Det har funnits ett starkt engagemang. 

Linda Wiking begärde den misstänkte häktad under torsdagen och en häktningsförhandling kommer äga rum under fredagen.