Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man häktad efter rånvåg i Göteborg

Man häktad för rånserie på Hisingen i Göteborg.
Mannen häktades under helgen. Arkivbild på Göteborgs tingsrätt.Foto: HENRIK JANSSON

En man i 25-årsåldern har häktats för ett rån och tre rånförsök som inträffade på Hisingen under hösten och vintern 2019.

– Nu har vi nått ett genombrott, säger Jonas Håkansson, utredare vid Hisingspolisen.

Det var i lördags som mannen kunde fångas efter att ha varit anhållen i sin frånvaro, framgår av ett pressmeddelande från Göteborgspolisen. 

I söndags blev han häktad, på sannolika skäl misstänkt för flera rånförsök och rån.

Misstankarna rör ett butiksrån, två rånförsök mot en butik respektive en restaurang, samt ett rånförsök mot en privatperson som inträffade vid en bankomat. Händelserna inträffade mellan oktober och december i fjol.

– Vi bedriver flera parallella utredningar om rån och rånförsök som inträffat på Hisingen under hösten och vintern. Nu har vi nått ett genombrott som resulterat i det här frihetsberövandet av en man som misstänks för fyra av brotten, säger Jonas Håkansson, utredare vid Hisingspolisen, i pressmeddelandet.

Hotade med kniv och pistol

Enligt polisen hotade rånaren offren med kniv eller med ett pistolliknande föremål i samband med brotten.

Polisen utesluter inte att mannen kan ligga bakom fler rån.

– Det här är exempel på mycket integritetskränkande brott som polisen prioriterar. I den fortsatta utredningen kommer vi även att undersöka om den misstänkte kan knytas till fler ouppklarade rån och rånförsök, säger Jonas Håkansson i pressmeddelandet.

Det är oklart hur den häktade mannen ställer sig till anklagelserna.