Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man försökte kidnappa en nioårig flicka – döms

Genrebild.Foto: PEO MÖLLER

Han försökte våldta en flicka och försökte kidnappa en annan.

Nu döms mannen i 30-årsåldern till sex års fängelse för flera sexbrott mot barn, skriver Bohusläningen.

Det var under sommaren i fjol som polisen fick in anmälningar om en man som sexofredat unga flickor i Fyrbodal. En man i 30-årsåldern kunde senare gripas. Misstankarna gällde bland annat två fall av försök till köp av sexuell tjänst av barn, våldtäktsförsök och försök till människorov. Han åtalades senare för en stor mängd sexbrott riktade mot barn.

Nu har domen fallit.  

Mannen döms bland annat för försök till våldtäkt, försök till människorov och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Enligt Bohusläningen attackerade mannen två flickor, varav den ena bara var nio år, i samband med att han var ute och åkte bil. Han försökte våldta en av flickorna i bilen. Den andra flickan visade han sitt kön för, för att sedan försöka kidnappa henne, enligt den fällande domen.

Även vid andra tillfällen försökte mannen närma sig flickor när han satt i sin bil.

230 000 i skadestånd

Mannen har stått åtalad för sexbrott mot tio offer och döms också för brott riktade mot samtliga. De äldsta flickorna som utsattes för mannens brott var i 15-årsåldern.

Bohusläningen skriver att mannen ska betala skadestånd på runt 230 000 kronor till offren.

Påföljden blir sex års fängelse. Det är oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna.