Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man döms för bombhotet mot arena i Skövde

Senaste nytt om coronaviruset i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Hotet ringdes in vid lunchtid en måndag i oktober förra året-
Foto: JONAS LARSSON / SVERIGES RADIO

En man i 25-årsåldern döms för bombhotet mot Arena Skövde i oktober förra året, skriver P4 Skaraborg. 

Mannen döms mot sitt nekande till skyddstillsyn.

Bombhotet han ringde in visade sig vara falskt och han kunde hittas genom att samtalet spårades av polisen. 

Det var vid lunchtid en måndag i oktober förra året som en man ringde och berättade att han placerat en bomb i arenan i Skövde.

Arena Skövde innehåller äventyrsbad, motionssim och flera idrottshallar. Det var sammanlagt ett par hundra personer som fick evakueras under tiden som polisarbetet pågick.

”Ca kl 12.30 har en man ringt in till Skövde Arena och uppgivit att han har placerat en bomb på arenan. Därefter lägger mannen på. Ansvarig på Skövde Arena väljer då att evakuera all personal från fastigheterna som tillhör arenan”, skrev polisen på sin hemsida.

Efter ett par timmar visade det sig att bombhotet var falskt och insatsen avslutades. 

Samtalet kunde spåras av polis

En man i 25-årsåldern kom att bli misstänkt för att ha ringt in hotet och åtalades för grovt falsklarm. 

Han greps dagen efter att samtalet ringts in till Arena Skövde och var till en början misstänkt för grovt olaga hot mot grupp.

– Man har spårat det telefonsamtalet som ringdes in, sa Hampus Sabel, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Skövde till SVT Nyheter Väst efter gripnadet.

Åklagaren ansåg att brottet var avsiktligt, den misstänkte fanns vid arenan, och i bevisningen ingår ett vittnesmål från en polis som hade kontakt med honom där.

Mannen har under hela tiden nekat till brott och dömdes på onsdagen mot sitt nekande till skyddstillsyn av Skaraborgs tingsrätt, rapporterar P4 Skaraborg.