Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man åtalas för livshotande knivattack på Järntorget

Attacken skedde i början på oktober.
Foto: LÄSARBILD
Den misstänkte gärningsmannen nekar till brott.

En man i 35-årsåldern har åtalats för en knivattack på Järntorget i början på oktober i år.

Mannen är misstänkt för mordförsök då attacken orsakade livshotande skador på offret, bland annat en punkterad lunga och skador på artärer. 

Mannen nekar till brott. 

Polisen larmades om att en man skadats efter ett bråk vid Järntorget i Göteborg på eftermiddagen den 5 oktober i år.

En man fördes till sjukhus med svåra skador efter att ha blivit knivshuggen i bröstet.

I stämningsansökan framgår det vilka skador det handlade om:

 ”Livshotande skada i form av frakturer på revben, punkterad lunga, skada på artärer med kraftig blödning samt kapad luftrörsgren till den ena lungan.” skriver åklagaren.

Polisen drog vapen 

En man i 35-årsåldern har åtalats för mordförsök då offret ”överlevde knivsticket endast på grund av att han omgående fick akut sjukvård” 

Offret säger i förhör att de båda känner varandra sedan tidigare och att han gav mannen en örfil innan han blev knivhuggen.

– Han svor mot min fru och dotter och sa att de var horor, säger mannen i förhör. 

Mannen greps på Älvsborgsgatan under samma kväll och polisen drog vapen mot honom vid gripandet, framgår det av polisens rapport i förundersökningen. 

Nekar till misstankarna 

Inledningsvis förnekade han att han varit på Järntorget, men har i senare förhör sagt att han träffade offret och att han skulle ha blivit slagen och då tagit fram kniven för att skrämma honom.

”I detta läge kom målsägaren väldigt hastigt fram mot NN så att tyvärr träffade NN kniv målsägaren. Det var aldrig NN:s mening att skada målsägaren på något sätt.” står det utskrivet i ett av förhören. 

Tidigare i veckan åtalades mannen också för misshandel, han är då misstänkt för att ha slagit en man inne i centrala Göteborg i maj i år.

Där åtalades han också för narkotikabrott och brott mot knivlagen, mannen erkänner enbart narkotikabrottet och förnekar de andra brottsmisstankarna. 

Se också: 

Det här är larmnumren som du behöver ha koll på