Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mammans svåra kamp – vill hitta Wilmas kropp

Wilmas mamma har tidigare berättat i TV3:s ”Efterlyst” om sin fortsatta kamp för att hitta dotterns kvarlevor.
Wilma Andersson mördades i november i fjol, och hela kroppen efter henne har ännu inte hittats.
Tusentals personer slöt upp i sökandet efter 17-åriga Wilma i Uddevalla.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tishko Ahmed, Wilmas expojkvän, dömdes till 18 års fängelse i hovrätten för mordet på Wilma. En dom han nu överklagat till Högsta Domstolen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Familjen har begravt Wilma och en minnesstund har hållits för henne. Men än i dag, ett år efter mordet, letar familjen efter hennes kropp.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mördade Wilma Anderssons kropp har ännu inte hittats.

I podden ”Wennstams vrede” vädjar Wilmas mamma, Linda Andersson, om hjälp i letandet efter dotterns kvarlevor.

– Wilma ska få den frid hon förtjänar, säger Linda Andersson i podden.

Över ett år har gått sedan mordet på Wilma Andersson i Uddevalla.

Hennes 23-årige expojkvän, Tishko Ahmed, blev snabbt misstänkt för mordet och nyligen dömdes han av hovrätten till 18 års fängelse.

Wilma var först anmäld som försvunnen innan det stod klart för polisen att det var fråga om mord och händelsen engagerade många tusentals personer som slöt upp i letandet efter 17-åringen. 

I ett tidigt stadie av utredningen hittade polisen Wilmas huvud i Tishko Ahmeds lägenhet, men kroppen har ännu inte hittats och sökandet pågår än i dag, om än i mindre skala.

I journalisten och författaren Katarina Wennstams podd ”Wennstams vrede” säger Wilmas mamma Linda Andersson:

– Jag hoppas att vi hittar Wilma och att hon får en upprättelse, att vi kan begrava hela Wilma. Det är så omänskligt att inte ens kunna begrava hela Wilma. Hon får aldrig någonsin glömmas bort, säger Linda Andersson i podden.

Wilmas mamma: ”Kommer aldrig ge upp”

Begravningen har ägt rum och det har även hållits en minnesstund för Wilma. Men Linda Andersson fortsätter att leta. I podden vädjar hon nu till allmänheten om hjälp i sökandet efter Wilma.

Wilmas mamma, Linda Andersson, berättar om saknaden efter sin dotter: ”Saknaden är så stor”.
Foto: PRIVAT

– Jag kommer aldrig ge upp att hitta hela Wilma, aldrig någonsin. Vi vädjar till allmänheten att ansluta sig när det är sök efter Wilma. Hon ska få den friden hon förtjänar, säger Linda Andersson i podden.

I podden berättar hon också om hur det var att sitta i samma rum som hennes dotters mördare under rättegången.

– När du hör beskrivningen på vad han har gjort till att se bilderna inifrån lägenheten... Att se honom, att veta att han levt ihop med Wilma och att han har gjort det här är fruktansvärt. Att lyssna på honom när han pratar... Det är som ett hån, säger Linda Andersson i podden.

Familjen yrkar på livstids fängelse

Tishko Ahmed dömdes i tingsrätten till livstids fängelse, men han överklagade till hovrätten som i stället dömde honom till 18 års fängelse. Han har hela tiden förnekat brott.

Såväl Tishko Ahmed som Wilmas anhöriga har överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen. Ahmed yrkar på att åtalet ska ogillas i sin helhet. Familjen vill i stället att han döms till livstids fängelse.

– Vi kommer aldrig få Wilma tillbaka. Han får ett straff och han kommer ut igen och får gå omkring på gatorna. Vi kommer aldrig någonsin få ett normalt liv igen, det har han tagit ifrån oss och Wilma, säger Linda Andersson i podden.

Saknaden efter Wilma

Under utredningens gång framkom det att Wilmas och Tishko Ahmeds förhållande gått fram och tillbaka med tvära kast, där kärleksförklaringar varvats med bråk.

Wilma Andersson försvann i november i fjol, och hela kroppen har ännu inte hittats.
Foto: EFTERLYST / TV3

Enligt Linda Andersson grälade paret väldigt mycket. 

– Om inte Tishko ringde mig ringde Wilma mig och jag märkte fort att jag fick vara lite försiktig. Jag sa ofta till Wilma, när han inte hörde det, att jag inte tycker att han är bra för dig. Men hon var väldigt fäst i honom, säger Linda Andersson i podden.

Enligt flera vittnesmål, däribland Linda Andersson, gjorde Wilma slut med Tishko Ahmed bara dagar innan hon mördades.

– Hon lät gladare i telefon och sa ingenting i det sista samtalet vi hade om indikationer på att de grälade eller att hon var rädd. Det samtalet handlade om att hon behövde pengar för att gå till tandläkaren och betala bussresan, säger Linda Andersson i podden.

Det var det sista Linda hörde från sin dotter.

– Det finns ett innan och ett efter. Saknaden efter Wilma är så stor. Det är fruktansvärt hur en annan människa kan välja att ta Wilmas liv, säger Linda Andersson i podden.

Se mer:

I november var det ett år sedan Wilma Andersson försvann. Expressens Lovisa Waldeck sammanfattar sökandet som engagerade ett helt land, och ett mordfall som inte lämnade någon oberörd.