Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman: Han bad mig ha sex med mina vårdtagare

Pojkvännen misstänks ha beställt brotten.
Kvinnans pojkvän, i 30-årsåldern, misstänks ha anstiftat våldtäkterna och den kränkande fotograferingen.Foto: Polisen
Kvinnan i 25-årsåldern står åtalad misstänkt för att vid upprepade tillfällen ha förgripit sig på sina egna barn, och också för kränkande fotografering av sina vårdtagare.Foto: Polisen
Mamman misstänks ha skickat filmade övergrepp på sina egna barn – till sin pojkvän. Som svar skickas emojis och kärleksförklaringar.Foto: Polisen
Mammans dator lämnades in till polisstationen efter att bekanta upptäckt filmade övergrepp på den. En förundersökning inleddes och mamman och hennes pojkvän står nu åtalade.Foto: Polisen
Här hölls huvudförhandlingen som nu har avlutats.Foto: LARS ANDERSSON

En mamma i 25-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha våldtagit sina egna två barn. Hennes pojkvän misstänks ha anstiftat de grova brotten.

Kvinnan, som jobbade inom äldreomsorgen, misstänks också för kränkande fotografering av äldre personer. Även här misstänks pojkvännen ha anstiftat brotten.

– NN (pojkvännen) uppmanade mig att ha sexuellt umgänge med vårdtagarna, säger mamman i förhör.

Utöver en rad åtalspunkter som rör bland annat grova våldtäkter mot sina barn och grova sexuella övergrepp mot dem så står mamman, som bor i Jönköpings län, också åtalad för två fall av kränkande fotografering.

Det handlar om äldre personer som i hemlighet fotograferats nakna i sina hem. Det är vårdtagare som kvinnan misstänks ha fotograferat när hon arbetat hemma hos dem, framgår av polisens förundersökning. Mammans pojkvän misstänks ha anstiftat även de här brotten:

”NN (pojkvännen) har genom att uppmana och uppmuntra NN (kvinnan), beställa samt efterfråga videomaterial på äldre personer i sexuella sammanhang, förmått och främjat NN:s (kvinnans) gärning”, står det i åtalet.

Uppmanades ha sexuellt umgänge

I polisförhör berättar kvinnan att pojkvännen ville att hon skulle filma sig själv när hon utförde sexuella handlingar med de äldre personerna.

– NN (pojkvännen) uppmanade mig att ha sexuellt umgänge med vårdtagarna, säger hon.

Enligt egen utsago så vägrade hon dock genomföra pojkvännens önskningar och något sexuellt umgänge ägde aldrig rum med någon av vårdtagarna. Men däremot misstänker alltså åklagaren att kvinnan fotograferat vårdtagarna när de varit nakna, för att till viss del gå pojkvännen till mötes. 

Pojkvännen: ”Var ju rätt märkligt”

När hennes pojkvän förhörs och delges misstanke om anstiftan till kränkande fotografering, är hans förklaringar motstridiga. 

Han medger inledningsvis att han bett mamman att filma och skicka videor, men inte de som spelas upp framför honom. 

Förhörsledaren: ”För den här ligger ju på din dator”.

– Va? Ok, ja det var ju rätt märkligt ja. Nej jag har ingen aning.

– Den enda förklaring det är ju att jag är inte den enda som har nyttjat den datorn. Det har ju hon gjort lika mycket som jag.

Han hävdar att han inte visste om de filmer hon skickade till honom var inspelade av mamman själv eller om de var hämtade från nätet. 

När han lite senare får frågan om han står fast vid att han erkänt att han förmått henne att göra filmerna, även om han uppger att han inte känner igen den som spelas upp, svarar han:

– Ja jag vet inte vad jag ska säga men ja, så är det.

Åklagaren: ”Påverkar inte hennes ansvar”

Enligt åklagare Maria Lundberg påverkar pojkvännens eventuella roll i händelsen inte kvinnans ansvar.

– Vår uppfattning är att det inte förändrar den skulden som vi menar att hon bär, sen får tingsrätten bedöma hur man ska se på det. Det förändrar inte hennes ansvarsdel och inte eventuellt straff, tycker vi.

Huvudförhandlingen i målet, som nu avslutats, har hållits vid Eksjö tingsrätt. Domen faller den 30 juli.

Både kvinnans och mannens advokater har avböjt att kommentera målet.