Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Låtsades vara städare – stal från hotellrum

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

En man i 25-årsåldern låtsades vara städare och tog sig in på ett rum på ett av de större hotellen i Göteborg på söndagsförmiddagen.

Bland annat stals dator, surfplatta, mobil och kreditkort.

Turisten som bodde i rummet kunde hjälpa polisen att hitta mannen.

– Hon spårade transaktioner på kreditkortet via sin smartklocka, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst.

Larmet om att en stöld begåtts på ett av de större hotellen i Göteborg kom vid 11-tiden på söndagen.

En man hade lurat sig in på ett hotell genom att låtsas vara städare, och från ett hotellrum stulit flertalet värdesaker från en turist på besök i stan.

Kvinnan blev av med sin dator, en surfplatta, mobiltelefon och en ryggsäck med kläder. Även en guldkedja och kreditkort saknades.

När polis kom till hotellet hade gärningsmannen redan lämnat platsen – men turisten visste hur hon skulle hjälpa polisen.

Spårade tjuven via smartklocka

– Genom sin smartklocka kunde hon spåra transaktioner som mannen gjorde på hennes kreditkort. Han var då i en närbutik på Hisingen och vi kunde åka dit och gripa honom, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst.

Mannen som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Göteborg misstänks nu för grov stöld genom inbrott.

– Kvinnan fick tillbaka det mesta av sina saker, säger Svedemyr.