Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna rånmördades – åtal mot misstänkt pojke nära

Så här rapporterade Expressen TV om fallet i maj.
Dådet skedde vid denna bro i Kungälv den 10 maj.
Foto: LINUS OLSSON / PHOTOLSSON

Pojken som misstänks ha rånmördat en 56-årig kvinna i Kungälv i maj i år uppgavs vara 12 år.

Åldersutredningen har dragit ut på tiden, men åklagaren tror att han kan presentera utredningen inom kort.

– Det är lite svårt att säga, men antingen innan jul eller direkt efter, säger åklagaren Thomas Willén.  

Det var natten mot den 10 maj som en 56-årig kvinna utsattes för ett rånförsök när hon gick över en gångbro i Kungälv. När rånaren inte fick hennes telefon knivhögg han henne i hjärtat. 

Kvinnan fördes till sjukhus där hon avled tolv dagar efter dådet. Då hade en pojke gripits som misstänkt. Han uppgavs först vara 12 år gammal.

Ungefär en månad efter dådet så uppgav åklagaren i ärendet, Thomas Willén, att det framkommit i utredningen att den misstänkte bedömdes som straffmyndig vid gärningen och att hans sannolika ålder i stället var 16 år vid tillfället för dådet. 

Utredningen klar kring jul 

Uppfattningen att den misstänkte är straffmyndig har Willén fortfarande, även om åldersutredningen fortfarande inte är helt klar.

– Vi är i slutet av utredningen, det är två delar. Det är några delar i ansvarsfrågan och sen är det åldersfrågan där är förhoppningen att vi ska få in mer material så beslutsunderlaget blir större än det varit innan, säger Thomas Willén. 

Åklagaren vill inte uttala sig om hur den misstänkte ställer sig till misstankarna men räknar med att utredningen ska vara klar inom kort. Bland annat återstår förhör med den misstänkte.

– Förhoppningen var att den skulle vara klar i princip nu, men det är svårt att säga, men antingen innan jul eller direkt efter, säger Thomas Willén.  

Se också: 

Så många brott anmäldes i Västsverige förra året