Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna knivhöggs brutalt bakifrån – 19-åring åtalad

Kvinnan var tidigare i år med i Efterlyst och berättade själv om attacke
Polisen släppte en övervakningsbild på den misstänkte kort efter överfallet.Foto: Polisen
Kniven har aldrig hittats, däremot hittade polisen knivfodralet.Foto: Polisen / Polisen

På väg till hotellet på Lindholmen överfölls kvinnan av en okänd person och blev svårt knivskuren.

Händelsen inträffade i december förra året – nu ställs en misstänkt 19-åring inför rätta.

– Det var en våldsam attack som lika gärna kunnat sluta i ett mord, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

I december i fjol ägde ett våldsamt överfall rum på Lindholmen på Hisingen. En kvinna i 30-årsåldern var på väg till ett hotell tillsammans med sin fru när en man hoppade på henne bakifrån.

Hon knivhöggs mycket svårt. 

– Det var en våldsam attack som lika gärna kunnat sluta i ett mord. Kvinnan fick minst 20 olika stick- och skärskador varav åtminstone en var direkt livshotande, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Polisen fick tag på den misstänkte när han utreddes för brott i en annan del av Västsverige och kunde då matcha DNA med ett fynd som gjorts på platsen.

DNA-match i annan utredning 

Kniven som användes vid överfallet har aldrig hittats, men däremot hittade polisen ett knivfodral. Den första sökningen i polisens DNA-register visade att det då inte fanns någon matchning med det DNA som hittats.

Det var först i början av februari i år som det blev träff i samband med att 19-åringen topsades i en annan brottsutredning i Skaraborg.

– Det blev genombrottet i det här spaningsärendet. I det läget hade vi inte lyckats identifiera gärningsmannen trots stora ansträngningar. Nu kunde vi utreda den misstänktes rörelser vid tiden för brottet och klarlägga händelseförloppet. Åtalet bygger på en omfattande brottsutredning där tekniska och digitala bevis står i centrum, säger Annika Johansson, i pressmeddelandet.

Nekar till anklagelserna 

Bland annat har polisen kunnat knyta den misstänkte till brottsplatsen genom hans telefon. 

Innan det fanns någon misstänkt i ärendet medverkade kvinnan i ”Efterlyst” i TV3.

– Jag var väldigt rädd och tänkte hela tiden på min son. Jag tänkte bara att jag måste överleva. Jag vill få fast honom. För min magkänsla säger mig att han kommer att göra det igen, sa kvinnan till ”Efterlyst”.

Den misstänkte 19-åringen nekar till anklagelserna. 

Så många brott anmäldes i Västsverige förra året

Brå: ”Ligger något lägre än de andra storstadsregionerna”