Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna högg ihjäl sin pojkvän – frias

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En kvinna i 50-årsåldern åtalades för att ha mördat sin pojkvän med flera knivhugg. 

– Jag vill erkänna att det var jag som gjorde det här, i självförsvar, har kvinnan sagt i polisförhör. 

Nu frias hon från mordmisstankarna i tingsrätten med hänvisning att brottet fullbordats i nödvärn.

Hon har anfört att hon varit utsatt för ett pågående brottsligt angrepp och därför haft rätt att försvara sig”, skriver tingsrätten i sin dom. 

Den 29 januari i år larmades polis och ambulans till en bostad i Åsa i Kungsbacka kommun. 

En kvinna ringde då till 112 och förklarade för SOS Alarm att hennes dotter berättat något konstigt. 

– Hon ringer till mig och är fruktansvärt uppjagad. Det har tydligen hänt någonting där. Jag vet egentligen inte vad. Det hördes som det var någon som hade dött, säger kvinnan till larmoperatören.

Foto: POLISEN

Levde som särbos

Polisen körde till lägenheten och mötte där en död man på köksgolvet. I vardagsrummet satt en kvinna i 50-årsåldern, påtagligt berusad, enligt polisen.

Polisen misstänkte mord men kvinnan förklarade upprepade gånger att hon inte gjort något. Hon hävdade att hon gått ut en stund och att mannen låg död på golvet när hon kom tillbaks. 

Den avlidna mannen och kvinnan var särbos och hade varit tillsammans i flera år. Kvinnan greps misstänkt för mord och i förhör nekade hon initialt helt till brott. Men i ett senare förhör skiftade hennes inställning. 

– Det var att, jag börjar prata att jag vill erkänna att det här med NN (offret), att det var jag som gjorde det här, i självförsvar. Och jag har inte kunnat, jag har mått väldigt dåligt att inte kunna ha sagt det på en gång, jag skäms. Men det var för att vi hade ett handgemäng i köket, säger hon i polisförhör. 

Foto: POLISEN
Foto: POLISEN

Frias från mordmisstankarna

Under eftermiddagen började de bråka vilket urartade i att kvinnan knivhögg mannen två gånger i bröstet, enligt misstankarna. Kvinnan säger att hon fick tag på en kniv i köket då de stod där för att laga mat och att hon sedan slängde den i diskhon. 

Kvinnan har tidigare fått betalningsförelägganden för ringa brottslighet som snatteri, ringa narkotikabrott och ringa stöld. 

Under fredagen friades kvinnan från mordmisstankarna. Tingsrätten håller med kvinnan och hennes försvarsadvokat att det rörde sig om självförsvar och nödvärn. 

Hon har vidgått de faktiska omständigheterna men gjort gällande att det förelegat en nödvärnssituation. Hon har anfört att hon varit utsatt för ett pågående brottsligt angrepp och därför haft rätt att försvara sig. Våldet hon brukat har inte varit uppenbart oförsvarligt”, skriver tingsrätten i sin dom. 

SE FLER NYHETER: Polis gav falskt självmordsbesked till dotter

Charline fick besök av poliser som berättade att hennes mamma dött