Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna hittades avsvimmad i låda under säng – man häktad

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: BILDBYRÅN

En kvinna hittades i söndags medvetslös och skadad i en låda under sängen i en lägenhet i Göteborg.

Grannarna hade hört bråk i lägenheten, och larmat SOS.

Nu har en man häktats, misstänkt för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

När polis åkte till lägenheten öppnade ingen dörren. De fick bryta sig in och fann där en man som sa att kvinnan, vars skrik och rop på hjälp grannarna hört, hade lämnat lägenheten.

Grannarna ska ha hört en man skrika ”jag ska slå ihjäl dig”.

Det var först efter att polisen letat igenom lägenheten flera gånger som de hittade en kvinna, medvetslös och skadad, i en ”förvaringslåda” under sängen i lägenheten. Det skriver polisen på sin hemsida.

Nu har mannen häktats, misstänkt för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

I förhör har kvinnan berättat om hur hon först misshandlats och dödshotats av mannen, och hur han sedan tvingat ner henne i lådan.

– Den här händelsen hade kunnat få en mycket allvarligare utgång om inte grannar hade agerat och ringt polisen som hann fram i tid. Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att reagera om man hör bråk eller misstänker att någon utsätts för våld av en närstående. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite, säger Marianne Karstorp, sektionschef för brott i nära relation i Storgöteborg.