Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna häktad för mordförsök på barn

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Google maps

En kvinna har häktats misstänkt för att ha försökt mörda tre barn i Lidköping, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

Vid åttatiden i torsdags ryckte flera polispatruller samt ambulans ut till ett bostadsområde i staden efter larm om ett grovt brott inom en familj. Flera barn befann sig i bostaden, men ingen kom till skada. Däremot greps en kvinna.

– Det hade kanske kunnat sluta riktigt illa men dessbättre blev det en bra utgång när polis och ambulans var så snabba, sa polisens presstalesperson Christer Fuxborg i torsdags. 

På fredagen inledde polisen en förundersökning och meddelade att kvinnan anhållits, på sannolika skäl misstänkt för tre fall av mordförsök. Offren ska vara barn, enligt NLT. 

Misstänks också för barnfridsbrott 

Kvinnan häktades på söndagen vid Skaraborgs tingsrätt för mordförsök och barnfridsbrott. Den sistnämnda rubriceringen infördes i somras och innebär att det är straffbart att låta ett barn bevittna vissa brott mellan närstående eller tidigare närstående personer.

I fredags sa Karin Lundström Kron, åklagare i ärendet, till NLT att man inte kan berätta om fler omständigheter kring ärendet i nuläget.

– I nuläget går jag inte ut med några uppgifter om händelseförloppet. Polis och åklagare behöver få arbeta i lugn och ro. Vi kommer att fortsätta med de åtgärder som vi tycker är nödvändiga för att ta utredningen framåt.