Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna död efter knivrån – 13-årig pojke misstänkt

En 13-åring är misstänkt för knivattacken i Kungälv.
Överfallet skedde den 10 maj.
Foto: LINUS OLSSON / LINUS OLSSON - PHOTOLSSON

Den kvinna som knivskars i samband med ett misslyckat rån i Kungälv den 10 maj har dött.

– Kvinnan avled under dagen. Anhöriga är underrättade, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef.

En 13-årig pojke är misstänkt i ärendet.

Det våldsamma överfallet skedde vid en gångbro över E6 i Kungälv den 10 maj. En kvinna i 55-årsåldern blev svårt skadad i samband med ett brutalt och misslyckat rån. Kvinnan knivskars i överkroppen.

– En okänd man hotade kvinnan och försökte komma över hennes mobiltelefon. När hon försökte värja sig blev hon knivskuren. Hon är allvarligt skadad, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, strax efter dådet.

Kvinnan lyckades dock, trots sina skador, att själv larma polisen som genast kallades till platsen.

Men det var först denna vecka som en misstänkt gärningsman – en 13-årig pojke – kunde gripas för dådet, som inledningsvis rubricerades som mordförsök och grovt rån.

Händelsen utreds som mord

Kvinnan har sedan överfallet vårdats på sjukhus för kritiska skador och under fredagen avled hon. Anhöriga har underrättats.

– Ärendet är omrubricerat till mord. Utredningen i övrigt fortsätter med full kraft, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Kungälv, som avböjer att kommentera ärendet ytterligare.

Den misstänkte 13-åringen har omhändertagits av socialtjänsten. 

Det är åklagare Thomas Willén som leder utredningen som bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning då den misstänkte inte är straffmyndig.

Enligt vad polisen hittills gått ut med tror man att det rör sig om ett rånförsök som gått över styr. Rånaren var av allt att döma ute efter kvinnans mobiltelefon.