Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomarnas egna ord om oroligheterna

Bilbränder i Trollhättan i söndags kväll. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO / Robert Betzehag / Rescue Photo
Munhuggning. Polisen visiterar killar i en stoppad bil i Kronogården. En grupp samlas intill och skriker mot polisen. Foto: Christer El-Mochantaf
Trygghetsskapande. Polisen samtalar med upprörda män på torget i Kronogården, tidigt under kvällen.Foto: Christer El-Mochantaf

Längs en lång gata i Kronogården, Trollhättan, står unga män i klungor på tisdagskvällen – omkring dem cirkulerar fem, sex polisbilar. 

Två dagar tidigare har det bränts bilar och skjutits raketer mot blåljuspersonal. 

Bilarna är där för att skapa trygghet, säger polisen. 

För att orsaka bråk, säger männen. 

– Ingen lyssnar när vi pratar. Vi har vår version också. Följ med in i bilen så ska jag visa dig, säger en av dem och öppnar passagerardörren. 

Expressen premium

Bara i helgen: Premium gratis – ända till påsk

Premium är en digital tillsvidare prenumeration. Läs utan kostnad i tre månader, därefter betalar du 69 kr/mån. Säg upp när du vill. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta Premium - gratis till påsk” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.