Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kringresande ligor plundrar lyxbilar

Främst är de exklusiva BMW-modeller som har drabbats.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Sedan början av november har en eller flera lyxbilsligor slagit till mot 33 bilar på olika håll runtom i Västsverige.

De riktar in sig på exklusiva bilar av märket BMW och Mercerdes och plundrar dem på delar.

Nu går polisen ut med en varning.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

De områden där flest har utsatts är Skaraborg och Älvsborg, men även i Halland och Storgöteborg förekommer fall.

Det handlar om ligor som tar sig in i bilarna och stjäl bland annat ratt och airbags, ibland även fälgar, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Hittills har brottslingarna slagit till enligt följande, enligt polisen:

Skaraborg: 17 bilar

Älvsborg: 12 bilar

Halland: 2 bilar

Storgöteborg: 2 bilar

Enligt polisen går brotten snabbt att utföra och är svårlösta. Man uppmanar därför allmänheten att vara på sin vakt och komma med tips.

”Den som är ute och rör sig i skogen kan till exempel upptäcka stöldgods, och boende i områden kan hjälpa sig själva och sina grannar genom vara uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet”, skriver polisen vidare i pressmeddelandet.


Så skyddar du din bil

Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

Använd en godkänd rattkrycka och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system bör kompletteras med en godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.

Förvara dina bilnycklar på ett säkert ställe, gärna i en plåtlåda, detta för att nyckelns signal inte ska gå att scanna.


Källa: Polisen

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.