Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet: Livstids fängelse för trion efter knivmord

Brottsplatsen.
Foto: POLISEN
Åklagare Katarina Kepplerus kräver lagens hårdaste straff för de misstänkta männen.
Foto: HENRIK JANSSON

Åklagare Katarina Kepplerus yrkar på livstids fängelse för de tre män som misstänks ha knivmördat en fjärde man i Borås i somras, rapporterar BT.

Enligt Kepplerus höll två av männen fast offret medan den tredje knivhögg honom i bröstet.

Kravet kom under den sista rättegångsdagen i Borås tingsrätt på torsdagen.

Kammaråklagare Katarina Kepplerus menar att mordet går att jämföra med en avrättning.

– Det är särskilt hänsynslöst att de varit tre mot en. Målsäganden blev ditlurad, omringad och fasthållen innan han höggs ihjäl. Det finns en plan, hävdade Kepplerus i rätten.

Men den misstänkta trion förnekar brott. 

Mannen som är misstänkt för att ha utdelat hugget har vidgått att det förekommit våld, men nekar till att ha gjort sig skyldig till mord.

Dådet skedde den andra juni 2020. Polis larmades till adressen i Borås med anledning av en knivskärning och lokaliserade offret som då var mycket svårt skadad. Han avled på sjukhus senare samma kväll. 

De misstänkta männen är i 25-, respektive 35- och 60-årsåldern. 

Åklagaren: ”Skulder”

Mannen i 25-årsåldern, en av tre åtalade i fallet.
Foto: POLISEN

Kammaråklagare Katarina Kepplerus menar att männen begått mordet i samförstånd.

– Det verkar handla om skulder, eller påstådda stölder, detta är i missbruksmiljö och handlar också om narkotika. Så som jag förstått det som de tre åtalade männen varit irriterade på målsäganden, och har velat skada honom på grund av det, har Kepplerus tidigare sagt till GT.

Bevisningen i fallet utgörs bland annat av DNA-spår. Dels har man säkrat spår från mannen som höll i kniven och dels har man säkrat spår från männen som sägs ha hållit fast offret.

Katarina Kepplerus sade under rättegångens sista dag att offret ”måste ha varit fruktansvärt rädd och haft en fruktansvärt smärta under sina sista minuter i livet” och hävdar att det finns flera försvårande omständigheter som motiverar livstids fängelse, skriver BT.

Här är Brå:s statistik över antal anmälda brott i region Väst under 2019