Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chef inom kommunen våldtog – får fängelse

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019.
Efter en efterfest gick kvinnan och la sig i ett av sovrummen för att sova. Mitt i natten vaknade hon upp av att mannen våldtog henne. Mannen, som har en chefsbefattning inom Varbergs kommun, döms till två års fängelse och att betala skadestånd på 115 000 kronor.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Efter en efterfest gick kvinnan och la sig i ett av sovrummen för att sova.

Mitt i natten vaknade hon upp av att mannen våldtog henne.

Mannen, som har en chefsbefattning inom Varbergs kommun, döms till två års fängelse och att betala skadestånd på 115 000 kronor.

Mannen häktades i juni misstänkt för våldtäkt på en kvinna i en lägenhet i Göteborg.

Det var på en efterfest som kvinnan gick och la sig i ett av sovrummen för att sova. Mannen följde efter och la sig bredvid kvinnan.

Någon gång under natten förde mannen ner kvinnans trosor och förde samtidigt in sina fingrar i hennes underliv.

Kvinnan vaknade men vågade inte röra på sig eller säga ifrån på grund av rädsla, har hon uppgett i förhör. Efter några minuter fick hon ”en adrenalinkick” och stormade ut ur lägenheten.

I dag dömdes mannen till två års fängelse för våldtäkt och han ska också betala skadestånd på 115 000 kronor.

”Domen är felaktig”

– Vi anser att domen är felaktig och att min klient borde frikännas. Han förnekar brott och hade förhoppningar om att tingsrätten skulle gå på hans linje, vilket den inte har gjort, säger mannens försvarsadvokat Ersin Aziman och fortsätter:

– Vi kommer att överklaga domen.

Vad menar din klient ska ha hänt?

– Jag kan kort och gott säga att han nekar till det hela och har gjort det under hela förundersökningen och pågående rättegång. Vad han säger om enskilda omständigheter kommenterar jag inte.

Den dömde är chef inom Varbergs kommun

Mannen har en chefsbefattning inom Varbergs kommun.

– Vi ser mycket allvarligt på det som har inträffat, med hänvisning till brottet som är begånget och domen, säger förvaltningschefen

– Ja vi har blivit informerade om att en av våra chefer är misstänkt för våldtäkt och personen har blivit tagen ur tjänst under utredningens gång, säger förvaltningschefen för den förvaltningen som personen var anställd på.

Vad vidtar ni för åtgärder nu?

– Personen har själv valt att avgå med omedelbar verkan. Personen är inte längre anställd hos oss och finns inte i våran organisation längre.

När sa personen upp sig?

– Det hände tidigare i veckan.

GT har sökt åklagaren.