Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivman högg två – misstänkt är gripen

En man är gripen och misstänkt för att ha knivhuggit två personer utanför en nattklubb i Mariestad. Tidigare har häktningsförhandling genomförts i Skaraborgs tingsrätt.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Två personer knivhöggs utanför en nattklubb i Mariestad i höstas.

Nu har den misstänkte mannen gripits i Malmö, rapporterar P4 Skaraborg.

Han sitter häktad misstänkt för mordförsök.

Den 29:e september knivhöggs två personer i centrala Mariestad. Dådet skedde i anslutning till en nattklubb och en av personerna höggs i handen och den andra i halsen. 

– Vi fick in att ett våldsbrott skett, vi rubricerar det som försök till dråp och grov misshandel, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, då.

Platsen spärrades av och inledde en förundersökning.

– Nu arbetar man med förundersökningsåtgärder, att säkra vittnen och de bevis som finns, konstaterade Martin Hallberg då.

Greps i Malmö

Enligt P4 Skaraborg lider en av personerna fortfarande av sina skador. För en månad sedan hölls det häktningsförhandling i Skaraborgs tingsrätt, som är belägen i Skövde, mot mannen.

Åklagaren höll honom på sannolika skäl misstänkt, men tingsrätten valde att släppa honom på fri fot.

Det var ett beslut som överklagades till hovrätten för västra Sverige, som hade en helt annan hållning i häktningsfrågan. De ansåg tvärtemot tingsrätten att han skulle vara frihetsberövad.

Men: Han var försvunnen, och blev därmed efterlyst.

Och han fortsatte att hålla sig undan – fram till nu. För under natten mot måndag blev han gripen, rapporterar P4 Skaraborg.

Gripandet skedde i Malmö och gjordes med anledning av att han var misstänkt för andra brott och nu sitter han häktad.