Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känd artist häktad för grov fridskränkning

En känd svensk rapartist med koppling till gängmiljö har häktats vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för grov fridskränkning.

En känd svensk rapartist med koppling till gängmiljö har häktats vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för grov fridskränkning.

Brotten ska ha begåtts på flera platser i Sverige och i Spanien.

Häktningsframställan mot artisten, som är i 30-årsåldern och har miljontals spelningar på Spotify, lämnades in på måndagen.

Senare under måndagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning.

Enligt handlingar från tingsrätten ska brotten ha begåtts på flera platser i Sverige, samt i Spanien från augusti 2020 till januari i år.

”Ett antal brottstillfällen”

– Vi har ett antal brottstillfällen nu, men sen vet man inte var det kommer sluta någonstans. Som sagt, jag kan inte säga så mycket i dag, säger kammaråklagare Ylva Lundgren.

Kan du berätta vad som ledde fram till gripandet?

– Nej, det kan jag inte. Dels är det förundersökningssekretess, och sedan är det även yppandeförbud som domstolen har beslutat om. Så vi får låta förundersökningen gå sin gilla gång här nu, säger Ylva Lundgren, som beskriver utredningsläget som gott.

Nu fortsätter förundersökningen med bland annat vittnesförhör och med att analysera teknisk bevisning.

Mannens advokat Naz Hadi Zihaoui säger:

– Han förnekar bestämt.

Artisten har enligt polisen en koppling till gängmiljön. Han är tidigare dömd för grova brott och har skildrat det kriminella livet i sina låttexter.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.