Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Irene, 87, dog – man länsade hennes konto

Irene, 87, blev bestulen på sin dödsbädd i Karlstad. Samma dag som hon dog användes hennes bankkort i Stockholm.
Foto: TV3/Efterlyst. / TV3/Efterlyst.
En man misstänkts nu för bedrägeri då han har fångats på övervakningskamera när han använt Irenes kort.
Mannen lyckades även ta ut 15 000 kronor från Irenes bankkort.

När Irene, 87, gick bort upptäckte sonen Kenth att det saknades tusentals kronor på kontot – och hennes smycken var borta.

Samma dag som Irene gick bort användes hennes bankkort i Stockholm.

– Hon var väldigt omtänksam om alla. Därför gör det så ont att något sådant skulle hända henne, säger sonen Kenth i ”Efterlyst” i TV3.

Irene, 87, tillbringade sina sista år i livet på ett trygghetsboende i Karlstad. 

I oktober i fjol blev hon allvarligt sjuk och fördes akut till Centralsjukhuset i Karlstad, men fem dagar senare kunde hon återvända till trygghetsboendet.

Dagen efter hon återvände till boendet avled hon – och samma dag som hon avled användes hennes bankkort i Stockholm. En man med munskydd har fångats på övervakningskamera när han gör flera inköp med Irenes kort. Han lyckades dessutom ta ut 15 000 kronor från bankkortet.

Också Irenes smycken saknades.

– Vi gick in på banken nästkommande dag för att stämma av lite hur mycket det var på kontot. 13 kronor, om jag inte minns fel. Så någonting märkte vi var galet, säger Kenth i ”Efterlyst” i TV3.

Sonen Kenth.
Foto: TV3/Efterlyst. / TV3/Efterlyst.

Polisen söker nu tips

Polisen misstänker nu att Irene har blivit utsatt för en stöld. Stölden ska ha ägt rum någon gång under tidsperioden då Irene befann sig på sjukhuset tills hon återvände till trygghetsboendet.

Polisen efterlyser nu en man.

– Den här mannen är i nuläget misstänkt för bedrägeri och egenmäktigt förfarande när han har tagit det här bankkortet. Han kan även bli misstänkt för den grova stölden i förlängningen, säger Eva Nyström, polisens förundersökningsledare, i ”Efterlyst” i TV3.

Polisen är nu intresserad av iakttagelser som har gjorts och de vill nu ha hjälp av allmänheten med att fastställa identiteten på den misstänkte mannen.

– Det kommer bli avgörande för om ärendet går att klara upp, säger Eva Nyström i ”Efterlyst” i TV3.

Eva Nyström, förundersökningsledare hos polisen.
Foto: TV3/Efterlyst. / TV3/Efterlyst.

Sonen Kenth: ”Det gör så ont”

Sonen Kenth är djupt besviken.

– Hon hade humor, mycket humor. Hon var väldigt omtänksam om alla. Därför gör det så ont att något sådant skulle hända henne. Hon var väldigt godtrogen och hade ett stort hjärta. Hon tyckte kanonbra om alla, säger Kenth i ”Efterlyst” i TV3.

”Efterlyst” sänds i TV3 klockan 20 på torsdagar. Programmet går också att se på webben på Viafree.


Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.