Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingemar Andersson sköt ihjäl Susanne med ett hagelgevär

Brå: ”Ligger något lägre än de andra storstadsregionerna”.
Susanne Hasselsjö gjorde slut med sin exsambo. Då sköt han ihjäl henne med ett hagelgevär.Foto: PRIVAT
Ingemar Andersson accepterade inte att Susanne gjorde slut och mördade henne. Han dömdes till 17 år i fängelse och kan som tdigast bli frisläppt 2025.Foto: OKÄND
Jenny Yourstone är doktor i psykologi och forksare i våldsbrott, och förekommer i Viafress program ”I huvudet på en mördare”.

Ingemar Andersson, 59, accepterade inte att hans exsambo Susanne Hasselsjö, 45, gjorde slut med honom.

Då sköt han ihjäl henne med ett avsågat hagelgevär – ett skott tog i ryggen och ett i ansiktet. 

– Jag kan absolut tycka att karläggningen som han gjorde och sättet som han mördade Susanne på är väldigt likt en avrättning, säger polisinspektören Anna Bergkvist i ”I huvudet på en mördare” som sänds i TV3 på torsdag kväll.

Ingemar Andersson dömdes till fängelse i 17 år och kan som tidigast bli frisläppt 2025.

Ingemar Andersson och Susanne Hasselsjö hade nyligen förlovat sig och bodde tillsammans i Göteborg.

Men efter några år tillsammans gjorde Susanne slut med Ingemar, efter att bland annat ha anmält honom för misshandel och ofredande. Hon ansökte också om kontaktförbud, men det avslogs.

Ingemar vägrade acceptera att Susanne hade gjort slut med honom.

Susanne hade tidigare anmält exsambon för misshandel och ansökt om kontaktförbud, men det avslogs.Foto: PRIVAT

 

Den 1 mars 2013 letade han upp Susanne med hjälp av en spårsändare som han tidigare installerat i hennes bil. Ingemar begav sig till adressen med ett avsågat hagelgevär – som tillhörde Susanne.

– Han går in i bostadsområdet och har med sig vapnet. Han har stoppat in det i en svart sopsäck och berättade själv att vapnet var laddat. Han söker upp radhuset där Susanne och hennes nya pojkvän bor, säger polisinspektören Anna Bergkvist till ”I huvudet på en mördare” som sänds i TV3 på torsdag kväll.

Polisens avspärrningar från brottsplatsen.Foto: PER WISSING

Skjuter Susanne med två skott

Ingemar blir ”irriterad och arg” berättar han i förhör med polisen.

När Susanne och hennes nya pojkvän lämnar bostaden följer Ingemar efter och genskjuter dem. Han skjuter Susanne först med ett skott i ryggen och sedan med ett i ansiktet när hon ligger ner.

Hon dör på platsen.

Dessförinnan hade han skrivit ett brev där han bland annat skrev att han inte hade ”något annat val”.

– I Ingemars värld äger han Susanne. Genom att hon inte vill ha honom så är det bättre att hon inte finns, än att han ska gå och leva vidare och att hon tillhör en annan man när hon tillhör honom, säger Jenny Yourstone, doktor i psykologi och forskare i våldsbrott, i ”I huvudet på en mördare”.

Förnekade brott

Ingemar Andersson dömdes för mord i såväl tingsrätten som hovrätten till 17 års fängelse. Han kan som tidigast bli frisläppt år 2025. Ingemar Andersson förnekade mord och uppgav att han inte hade för avsikt att mörda Susanne.

GT har sökt Kurt Johansson, som var Ingemar Anderssons advokat när domen föll, för en kommentar.

”I huvudet på en mördare” sänds på TV3 på torsdag klockan 21.00 och går också att se på Viafree.