Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet till dömde mördaren Peter Oskarson

Peter Oskarson mördade försvunna Ali-Reza.
Den dömde mördaren Peter Oskarson, 39.Foto: Polisen
Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd till den dömde mördaren Peter Oskarson.Foto: PELLE T NILSSON/SPA

Ali-Reza, 31, gick ut för att köpa cigaretter, men kom aldrig tillbaka till sin dotter.

Han blev mördad.

Nu nekar Högsta domstolen den dömde gärningsmannen Peter Oskarson, 39, prövningstillstånd och därmed fastställs hans 14-åriga fängelsestraff.

Det var i september 2016 som Ali-Reza försvann i Göteborg. Han berättade för sin dotter att han skulle gå och köpa cigaretter och det var sista gången som han syntes till.

Ali-Rezas kropp har aldrig gått att finna, men trots det var både polis och åklagare säkra på att han hade bragts om livet och flera år senare ställdes den nu 39-årige Peter Oskarson inför rätta för mord.

Göteborgs tingsrätt ansåg att det fanns tillräckliga bevis för att han skulle anses skyldig till dådet och Peter Oskarson dömdes till 14 års fängelse.

Den uppfattningen delades också av hovrätten, som även de dömde honom till 14 års fängelse för mord. I deras dom går bland annat att läsa:

”Peter Oskarson har haft möjlighet att utföra gärningen och utredningen i målet är så robust att det saknas någon rimlig alternativ hypotes som skulle kunna utesluta Peter Oskarson som gärningsman.”

Ali-Reza, 31, mördades, men kroppen har aldrig hittats.Foto: Privat

HD nekar prövningstillstånd

Men Peter Oskarson, som hela tiden förnekat brott, accepterade inte sitt straff, utan vände sig till en ännu högre instans: Högsta domstolen. Där får han dock inget gehör.

Tidigare i veckan meddelade HD nämligen att de inte beviljar Oskarson prövningstillstånd och därmed fastställs straffet.

”Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast”, konstaterar HD i sitt beslut.

Ytterligare en man stod åtalad för mord. Denne friades i både tingsrätt och hovrätt.