Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han har våldtagit kvinnor – under flera decennier

Jordanis Kouroutsidis kallades i medierna för ”Spökmannen” på 80-talet. Bilden, polsens rekonstruktion, föreställer en docka som visar hur han var klädd vid överfallen.Foto: POLISEN
Nu står Jordanis Kouroutsidis, 51, återigen åtalad för att ha våldtagit en kvinna – bara månader efter att han släpptes ur fängelse.
Sms-trafiken mellan den åtalade mannen och brottsoffret innan den misstänkta våldtäkten i Kållered i augusti ägde rum.Foto: POLISEN
En av våldtäkterna 2016-2017 ägde rum på Getterön i Varberg.Foto: POLISEN

Beväpnad med en kniv överföll och våldtog den maskerade ”Spökmannen” flera kvinnor i Stockholms förorter för 30 år sedan, för att sedan försvinna från landet.

Nu står Jordanis Kouroutsidis, 51, åtalad för att ha våldtagit en kvinna i Kållered – bara månader efter att han släpptes ur fängelse där han avtjänat ett straff för två våldtäkter.

Det här är berättelsen om en av Sveriges värsta våldtäktsmän genom tiderna som dömts för våldtäkter på 1980-, 1990- och 2010-talet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Hemligheten hon var beredd att mörda för

Lyxresor, bilar, storvinster – hus i lågor, dödsanteckningar och fängelse

”En stor omställning – vi var ihop i tio år”

BAKOM KULISSERNA på världscupen i Ruka

Västsvenska grannfejderna skulle lösas i tv – så gick det

Grannen flyttade • Bor kvar i huset • ”Det är värre i dag”