Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han bet av näsan på exets nya kille

Den åtalade mannen.Foto: POLISEN
Åtal har väckts vid Jönköpings tingsrätt.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mannen skulle konfrontera sin sambos expojkvän.

Då tog exet stryptag på mannen, petade i hans ögon och bet av hans näsa, enligt erkännandet.

Nu väcks åtal för den brutala misshandeln.

Händelsen utspelade sig på en mindre ort i Jönköpings kommun i augusti förra året.

Det började med att sambon till offret berättade att hennes expojkvän, en man i 40-årsåldern, förföljt henne. Mannen bestämde sig då för att åka hem till sambons ex och prata med honom. Exet hade precis satt sig ned för att äta en kebabrulle när han begav sig ut till den andre mannens bil. 

Där uppstod bråk mellan männen och det hela slutade med att mannen i 40-årsåldern bet av den andre mannens näsa. Han gick sedan tillbaka till hemmet för att äta upp kebaben. Lite senare kom polisen och grep honom. Först efter en och en halv timme lokaliserade ambulanspersonalen delarna av den avbitna näsan som fortfarande låg kvar på marken.

Nu har händelsen resulterat i ett åtal gällande grov misshandel, väckt vid Jönköpings tingsrätt.

NN har visat särskild hänsynslöshet och råhet”, står det att läsa i stämningsansökan.

Exet: ”Ren aggression”

I förhör med polisen erkänner mannen i 40-årsåldern att han bet av mannens näsa, men att han inte vill utveckla hur det gick till. Vid senare förhör säger han sig dock inte ha några skarpa minnesbilder av händelsen.

Han säger också att han upplevde att ”det rann över bara han såg honom” och att han kände ”ren aggression”.

I förundersökningen framgår att offrets sambo och exet legat i konflikt med varandra i flera års tid. Kvinnan vittnar om ett förföljande från exets sida och att hon även anmält honom för det. Han delar inte den bilden och menar att han i stället sökts upp av sin före detta sambos nya pojkvän vid flera tillfällen.

Sjukvården försökte inledningsvis rädda offrets näsa, men utan framgång. Därefter har offret genomgått en rad operationer för att återskapa näsan.

GT har sökt den åtalade mannens försvarsadvokat.