Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade kvarts miljon – döms för grovt narkotikabrott

Männen döms i Göteborgs tingsrätt. Bilden är en arkivbild.
Foto: HENRIK JANSSON

Två män i 20-årsåldern har dömts till två och ett halvt års fängelse vardera för grovt narkotikabrott.

De har sålt via en så kallad säljtelefon.

En av dem hade en kvarts miljon kronor i kontanter hemma när han greps. 

– Det är tillfredsställande att tingsrätten delar min bedömning i ärendet, säger åklagare Johan Udén, i ett pressmeddelande.

Polisen grep de båda männen i en bil i början av september i år, då hittades portionsförpackad kokain som var gömd i bilen.

De är båda i 20-årsåldern och bor i de västra delarna av Göteborg.

Polisen hittade ytterligare narkotika vid en husrannsakan samt en hydraulisk press, som männen misstänks ha använt för att pressa kokain. Fynden gjordes i ett förråd och i en källarbrunn. 

Hos en av männen fanns också en kvarts miljon kronor i kontanter.

Männen har sålt narkotika via en säljtelefon där det fanns runt 200 kontakter, de har båda regelbundet skickat mass-sms till kontakterna för att sälja.

”Narkotikan är en motor”

– Narkotikan är en motor i den organiserade brottsligheten. Varje dom bidrar till att vi får bort olika kriminella nyckelpersoner från gatan och på sikt ökar tryggheten. Vi kommer även gå vidare med den information vi har om alla köpare, som bidrar till att finansiera den organiserade brottsligheten, säger Christina Lindgren, chef för spaningsenheten i region Väst, i ett pressmeddelande.

Männen har nu dömts av Göteborgs tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

– Det blir fängelse och de kontanter och en guldkedja som togs i beslag förverkas. Det är tillfredsställande att tingsrätten delar min bedömning i ärendet, säger åklagaren Johan Udén, i pressmeddelandet.