Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW om Wilmas mördare: ”Han måste ha haft hjälp"

Tishko Ahmed döms till livstids fängelse för mordet på Wilma
Leif GW Persson kommenterade livstiddomen i ”Nyhetsmorgon”.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Wilma Andersson från Uddevalla, blev bara 17 år.
Foto: EFTERLYST / TV3
Tishko Ahmed dömdes till livstidsfängelse för mord och brott mot griftefriden.
Foto: Polisen / Polisen

Leif GW Persson kallar livstidsdomen mot Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed för ”logisk och välskriven”.

Kriminologiprofessorn menar dock att det fortfarande finns en hake i fallet: mördaren var inte själv när kroppen fraktades bort.

– Han måste rimligtvis ha haft hjälp, säger GW i ”Nyhetsmorgon” i TV4.

Under måndagen kom domen mot Wilma Anderssons mördare, 23-årige expojkvännen Tishko Ahmed. Straffet blev livstids fängelse för mord och brott mot griftefriden. Ahmed förnekar brott.

På tisdagsmorgonen kommenterade kriminologiprofessorn Leif GW Persson domen i ”Nyhetsmorgon” i TV4:

– Han fick det jag trodde att skulle få. Jag har ägnat mig åt den allt mer vanliga sporten att gissa påföljd och jag trodde nog att man skulle gå på åklagarens yrkande, som var att han skulle dömas för mord och till livstids fängelse. 

Dag och natt sökte frivilliga efter Wilma Andersson – som ingen sett till sedan den 14 november 2019. 

Leif GW: Logisk och välskriven

Än har man inte hittat kroppen, utöver Wilmas huvud som hittades i Tishko Ahmeds bostad, och dödsorsaken har inte kunnat fastställas.

Trots det menar Leif GW Persson att det är en väl genomförd utredning. 

– Det finns ingen annan möjlighet och det finns ingen annan tänkbar person på platsen. Så det är han som gjort det här, utifrån någon slags helhetssyn på ärendet. Det tycker jag är ganska klokt, den här domen är både logisk och välskriven, säger GW i programmet, men poängterar att det ändå finns en hake.

Wilma försvann den 14 november 2019.

Tror mördaren har haft hjälp

– Det som jag saknar, och det saknar nog utredarna också. Det är vem som har hjälpt honom med transporterna. Han måste ha ett fordon, han måste ha någon form av förpackning som man bär ut henne i, han bor i en vanlig hyreslägenhet. Och den biten är ett frågetecken, säger Leif GW i ”Nyhetsmorgon” och fortsätter: 

– För att genomföra det här, och då är det transporten jag pratar om, så måste han rimligtvis ha haft hjälp. Han har ingen egen bil exempelvis. Han hinner inte göra det på torsdagen, för då var han upptagen med annat. Själva borttransporten av kroppen måste ha skett på fredagen och, eller på lördagen. 

I programmet berättar han också att Tishko Ahmeds försvarsadvokat, Beatrice Rämsell, redan har aviserat om överklagan till hovrätten. 

Leif GW Persson säger att han gissar på att hovrätten kommer fastställa tingsrättens dom.

SE MER: 

Tishkos försvarae, Beatrice Rämsell om utredningen.