Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängkriminella från Göteborg stoppades – mitt i Stockholm

Mannen dömd för inblandning i mordet på "Vår krog och bar" i Göteborg.
Polisen stoppar en bil som uppges tillhöra en utpekad gängledare från Hisingen i Göteborg.Foto: TV3/NORRMALMSPOLISEN
En Rolexklocka och halsband beslagtogs i samband med polisens insats.Foto: TV3/NORRMALMSPOLISEN
”Det är ett högt pris”, säger polisen Andreas om de kriminellas livsstil.Foto: TV3/NORRMALMSPOLISEN
Två personer dödades och ytterligare åtta skadades vid skjutningen mot Vår krog och bar i Biskopsgården.Foto: ÖVERVAKNINGSKAMERA

Här slår Norrmalmspolisen till mot en bil i centrala Stockholm.

En man – tidigare dömd för inblandning i morden på Vår krog och bar i Göteborg – springer och kastar en pistol till marken under flykten.

I realityserien ”Norrmalmspolisen” i TV3 som sänds på tisdagskvällen fångas delar av gripandet på film.

Pistolen som Vår krog och bar-mannen kastade till marken.Foto: POLISEN

I serien ”Norrmalmspolisen” följer ett tv-team vardagen för poliserna i Stockholms innerstad. I kvällens avsnitt tas två händelser med kopplingar till gängkriminaliteten i Göteborg upp.

I det ena fallet stoppas en bil som uppges tillhöra en utpekad gängledare från Hisingen i Göteborg.

– I bilen sitter personer som vi bedömer tillhör ett kriminellt gäng i Göteborg som gästar Stockholm av någon anledning. Just det klientelet jobbar vi hårt mot, säger yttre befälet Andreas i programmet.

Rolexklocka och guldkedja

Polisen beslagtar en Rolexklocka och en guldkedja, föremål värda uppskattningsvis hundratusentals kronor.

– Det är tillgångarna vi ska åt. Det är där vi får effekt, man är kriminell för att man vill glänsa med dyra saker. Det är så vi vill jobba: slå mot deras tillgångar, säger yttre befälet Andreas.

Men det är i det andra fallet som verklig dramatik uppstår. Polisen stoppar än en gång en intressant bil med ”grovt kriminella personer”. I bilen färdas en man som tar till flykten och kan gripas efter att ha slängt en laddad pistol längs Kungsgatan. 

Bilder från polisens ingripande. En man döms senare till två års fängelse för grovt vapenbrott.Foto: TV3/NORRMALMSPOLISEN
Bilder från polisens ingripande. En man döms senare till två års fängelse för grovt vapenbrott.Foto: TV3/NORRMALMSPOLISEN

Det visar sig att mannen tidigare är dömd i hovrätten till fem års fängelse för bland annat medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök i samband med skjutningarna på Vår krog och bar i Biskopsgården 2015 då två personer dödades och ytterligare åtta skadades.

Pistol i Louis Vuitton-väska

Mannen erkänner senare pistolinnehavet och döms i både tingsrätt och hovrätt till två års fängelse för grovt vapenbrott. I förhör med polisen, som ingår i förundersökningen, säger mannen att han lever under hot och att han därför bär pistol som en skyddsåtgärd. Pistolen förvarades i en lyxväska av märket Louis Vuitton. Han säger också att han brukar bära skyddsväst, men att han inte hade det vid tillfället längs Kungsgatan. 

– Det är frustrerande att veta att kriminella lever som de gör. Sedan vet jag som polis att det är ett stressigt liv, de mår inte bra inombords. Det är en jakt på pengar och bekräftelse. De är jagade av polisen och av andra kriminella. De riskerar att bli skjutna. Det är ett högt pris, säger yttre befälet Andreas i programmet.

Realityserien ”Norrmalmspolisen” sänds i TV3 klockan 21 på tisdagskvällen. Programmet går också att se på webben i Viaplay och Viafree.

Vår krog och bar-mördarna hålls avskilda från andra fångar.