Fyra unga män häktade för skjutning i Biskopsgården

Händelsen inträffade förra veckan.
Skottlossningen inträffade inte långt ifrån Väderlekstorget i Biskopsgården.
Foto: Läsarbild
Fyra personer har nu häktats för inblandning i gärningen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två unga män blev skjutna nära Väderlekstorget i Biskopsgården förra veckan.

Nu har fyra män, mellan 16 och 23 år, häktats för inblandning i dådet med koppling till gängkonflikten i stadsdelen.

Männen som nekar till brott är på sannolika skäl misstänkta, den högre misstankegraden.

Häktningsförhandlingarna vid Göteborgs tingsrätt ägde rum under söndagen och samtliga fyra misstänkta häktades misstänkta för försök till mord, vilket GP tidigare skrivit.

Enligt protokollen från häktningsförhandlingen förnekar alla fyra brott. Men Göteborgs tingsrätt anser att kvartetten är på sannolika skäl misstänkt, den högre misstankegraden.

Det rör sig om unga män, varav den yngsta är 16 år och den äldste 23 år. 

De kunde anhållas som misstänkta samma kväll som skottlossningen ägde rum och i närheten av platsen för gripandet ska en väska med två pistoler ha hittats utomhus.

Kopplas till gäng i Biskopsgården

De häktade kan kopplas till ett kriminellt nätverk i norra Biskopsgården medan offren i sin tur har tydliga kopplingar till ett nätverk i södra Biskopsgården.

Enligt polisens uppfattning kan skjutningen, som inträffade på onsdagskvällen förra veckan, kopplas just till konflikterna mellan gängen i norra och södra Biskopsgården. En konflikt som kostat många människoliv.

– Detta är ett led i den konflikten. Det är den bistra verkligheten, har Jörgen Thorén, polisområdeschef på Hisingen, nyligen sagt.

Enligt tidigare uppgift till GT sköts ett av offren i benet medan den andre sköts i magen. När GT var i kontakt med åklagare Sara Toreskog dagen efter skottlossningen ville hon inte kommentera fallet.


Västvenska brotten 2019.