Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frisör sköts i sin salong – fyra män släppta på fri fot

De fyra misstänkta har nu släppts på fri fot.
Skjutningen ägde rum i fredags i centrala Borås.
Foto: JOHAN VALKONEN / JVFOTOPI / FOTO
Den skadade mannen har fått en splittringsfraktur i benet och måste opereras, berättar en anhörig. Mannen har godkänt att GT publicerar bild på skadan.
Foto: PRIVAT

En frisör sköts i benet i sin frisörsalong i Borås i fredags.

Hans kund tros ha varit måltavlan.

Nu har de fyra män som suttit anhållna i ärendet släppts på fri fot.

Polisens uppfattning är dock fortsatt att männen kan misstänkas för inblandning i skjutningen. De är inte avskrivna i utredningen.

– De har förhörts under helgen och i dag valde åklagare att släppta de fyra anhållna på fri fot. Det finns fortfarande misstankar mot dem men det finns inte skäl för häktning, förklarar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

– Utredningen går vidare och från och med i morgon handläggs det av grova brott i Borås. Sedan får vi se om det blir nya frihetsberövanden, säger Adlersson vidare.

Skjutningen ägde rum vid 16.30-tiden på fredagseftermiddagen. När polis kom fram till platsen visade det sig att det var en frisör som hade blivit skjuten i benet i sin frisörsalong.

Kunden var måltavla

GT talade i helgen med en vän till frisören, som menar att den egentliga måltavlan var en kund som befann sig i salongen.

– Han skulle klippa en kund när det kom in en maskerad man i salongen och började skjuta. De sköt mot kunden som satt i stolen. När frisören försökte undvika skotten så studsad en kula och träffade honom i benet.

En poliskälla har tidigare sagt så här till GT: 

– Måltavlan var en kriminell som lyckades komma undan men frisören som var helt oskyldig blev träffad. 

Polisens presstalesperson vill i nuläget inte bekräfta uppgifterna till fullo, men säger att det är en teori man jobbar utifrån.

– Det kan vara så och det finns uppgifter om det som vi jobbar utifrån, liksom andra scenarier, säger Peter Adlersson.

Försök till mord

Polisen kunde redan efter drygt två timmar meddela att man hade gripit de fyra män – i 20-30-årsåldern – som nu släppts på fri fot efter att ha suttit anhållna. 

Händelsen rubriceras som försök till mord.