Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försökte knivmörda sin fru inför barnen

Genrebild.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Kvinnan ville lämna hemmet, men hennes make släpade in henne i håret och högg henne flera gånger med kniv inför deras barn.

Han döms till ett långt fängelsestraff och utvisning.

Mannen och kvinnan hamnade i diskussion i sin lägenhet den 26 november, rapporterar lokala medier. Hon försökte lämna lägenheten, men mannen slog och sparkade samt släpade in henne i håret, innan han högg henne med kniv.

Hon blev huggen två gånger i magen och en gång i bröstet där kniven också träffade hjärtsäcken, rapporterar Ulricehamns Tidning.

Barnet slog larm

Parets två barn var hemma. Det äldre av dem, en flicka, såg delar av våldet och ringde ambulans. När mamman hämtades i ambulanshelikopter hade hon livshotande skador, men hon överlevde i slutänden.

– Utredningen tyder på att det handlar om svartsjuka, säger chefsåklagare Per-Erik Rinsell till P4 Sjuhärad.

– Det fanns inte belägg för något sådant, men han uppfattade det som så och därför var han förargad.

Mannen döms för mordförsök och en tidigare misshandel av frun till 14 års fängelse och livstids utvisning. Därtill ska han betala 190 000 kronor i skadestånd.