Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Attacker mot kvinnor – på hundpromenaden

Malin Gustavsson och Linda Björkman anordnar nu gemensamma hundpromenader som alla är välkomna att vara med på.
Foto: Mikael Berglund
Enligt polisen handlar det om oprovocerade överfall.
Foto: BILDBYRÅN
Malin Gustavsson kallar attackerna ”vedervärdiga”.
Foto: PRIVAT
Linda Björkman är tillsammans med Malin Gustavsson initiativtagare till de gemensamma hundpromenaderna.
Foto: PRIVAT

Tre attacker mot olika kvinnor ute på hundpromenad i Stenungsund – inom loppet av några veckor.

Det oprovocerade våldet har gjort att hundägarna Malin Gustavsson och Linda Björkman nu ordnar gemensamma hundpromenader för alla på orten.

– Det är vedervärdigt, säger Malin Gustavsson om attackerna.

Det handlar alltså om tre olika attacker mot kvinnor ute på sina hundpromenader, vilket NyheterSTO var först med att rapportera om.

Det första överfallet inträffade den 17 oktober. Tre gärningsmän ska ha puttat och sparkat på kvinnan i 40-årsåldern. Den 21 oktober var det dags igen. En kvinna i 35-årsåldern blev sparkad på och föll till marken. De två gärningsmännen ska ha skrattat och sedan försvunnit från platsen.

Och i går, fredag, inträffade det tredje överfallet.

Polisen: ”Ovanligt”

– Det är en kvinna i 40-årsåldern som enligt uppgift har blivit sparkad på av ett oklart antal gärningsmän när hon var ute med hunden. Det inträffade i centrala Stenungsund. Hon har sedermera tagit sig till en granne och larmat. Hon fördes med ambulans till sjukhus för kontroll, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen finns det ingen misstänkt gärningsman i nuläget och attackerna förefaller vara helt oprovocerade. Samtliga överfall har skett kvällstid efter att mörkret fallit.

– Det är tämligen ovanligt att vi har den här typen av attacker mot människor. Det är något man höjer på ögonbrynen inför, säger Lars Wallin på polisen i Stenungsund till NyheterSTO.

”Vi blev förbannade”

Hundägarna Malin Gustavsson och Linda Björkman reagerar starkt på det inträffade. 

– Efter det andra överfallet blev vi rent ut sagt förbannade och kände att vi ville göra något, berättar Malin Gustavsson.

Nu har de tagit initiativ till gemensamma hundpromenader som alla är välkomna att delta i. Varje kväll, sju dagar i veckan, träffas hundägarna klockan 18 utanför Hasselboden i Stenungsund.

– Det har blivit väldigt uppskattat. Det känns positivt att det blivit så bra respons. Nu kan man alltid ha någon att gå tillsammans med, säger Malin Gustavsson.