Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojkvännens kväll: Går till McDonald's efter mordet

Se övervakningsfilmen – misstänkte mördaren beställer mat på McDonald's.
Fyra dagar efter att Wilma Andersson, enligt polisen, mördats gick den misstänkte mannen – hennes 23-årige pojkvän – till McDonald's tillsammans med två vänner.Foto: Polisen
På McDonald's pressade vännerna pojkvännen om vad som hänt Wilma, men han menade att han inte hade någon aning om det.Foto: Polisen

Här fastnar pojkvännen på McDonald's övervakningskameror – fyra dagar efter att han misstänks ha mördat Wilma Andersson.

Den 17-åriga flickan är vid tidpunkten anmäld försvunnen.

När pojkvännen slagit sig ner vid bordet på hamburgerrestaurangen försöker hans vänner få honom att berätta vad som hänt.

– Vi säger till honom: ”Vi tror inte på det du säger”, förklarar en av dem i förhör.

Här, på filmerna från övervakningskamerorna på McDonald's i köpcentrumet Torp i Uddevalla, syns den 23-årige mannen tillsammans med två av sina vänner framme vid disken.

Det är kvällen den 18 november i fjol och det har inte gått många timmar sedan Wilma Andersson anmälts försvunnen, och ännu färre sedan en massiv sökinsats påbörjats i trakten.

Pojkvännen delar efterlysningen på sina sociala medier – men är samtidigt iskall, beskriver vittnen i förhör.

Och han upplevs vara förändrad.

Vanligtvis var han ”kvick och rapp”, men nu var han i stället ”tyst och avtrubbad”, beskriver Wilmas pappa det i förhör. Inte heller en av vännerna som var med honom på McDonald's känner igen honom.

– Han var dämpad. Om du kan tänka dig att du sitter med en person och pratar men att personen inte har fokus hos dig, utan tankarna är någon annanstans, säger vännen i polisförhör.

Vid tidpunkten för pojkvännens besök på McDonald's var Wilma Andersson anmäld försvunnen. Polisen misstänker att hon då var mördad.Foto: Efterlyst / TV3

”Vad gjorde ni den dagen”

Samtidigt som de äter vill kamraterna få veta vad som hände när Wilma försvann.

Den ene vännen berättar i förhör om samtalet inne på hamburgerrestaurangen:

– När vi sitter och äter så försöker både jag och NN (den andre vännen) få info från honom angående flickan. Vi frågade: ”Vad gjorde ni den dagen? Vad gjorde ni efter att ni ätit? Vad hände?”

Enligt polisen hade pojkvännen mördat Wilma fyra dagar tidigare, och några veckor senare hittades hennes huvud förvarat i en väska i hans lägenhet. Själv har han dock hela tiden hävdat att han och Wilma gjorde slut, att hon lämnade lägenheten och att han efter det inte vet var hon tog vägen.

Den versionen gav han också till vännerna på McDonald's.

– Han säger att: ”I torsdags bråkade vi, vi hotade varandra, jag körde ut henne från lägenheten”, berättar vännen i förhör.

Wilma Anderssons 23-årige pojkvän står åtalad för mord och brott mot griftefriden.

Reagerar på frågorna

När vännerna ifrågasätter honom reagerar pojkvännen:

– Vi säger till honom: ”Vi tror inte på det du säger, du berättar på ett konstigt sätt”. Han säger att ”det är sanningen jag berättar för er. Jag vill inte att ni tjatar om, jag orkar inte mer”.

Morgonen därpå anhålls pojkvännen i sin frånvaro och på fredagen häktas han. Rättegången mot honom inleds i nästa vecka och väntas pågå i fyra veckor. Pojkvännen står åtalad för mord och brott mot griftefriden, men fortsätter neka till dådet.

– Inställningen är densamma och det man kan säga om utredningen är att den är omfattande men ger inga besked om hur hon dött. Vi vet ej om det är någon som begått ett brott mot henne eller om det skett av andra skäl. När en person åtalas för ett mord är det ovanligt att det inte finns något besked om den saken, har hans advokat Beatrice Rämsell tidigare sagt.

SE MER:

Wilma Anderssons pojkvän är åtala för mord.