Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fängelse för bröderna efter tortyrkidnappning

Här grips bröderna Bogere av spansk polis.
NEKADES PRÖVNING. Bandidos-höjdaren Johnson Bogere och brodern Patrick Bogere ska avtjäna tre och ett halvt års fängelse sedan de nekats prövning i Högsta domstolen.
FÄNGELSE NÄSTA Den tidigare OS-boxaren Patrick Bogere ska nu avtjäna ett straff på tre och ett halvt års fängelse.Foto: ROBBAN ANDERSSON
GRIPANDET. Bröderna greps i Malaga. Bild från gripandet.
FÄNGELSE NÄSTA. Bandidos-höjdaren Johnson Bogere ska avtjäna tre och ett halvt års fängelse.

De greps på spanska solkusten.

Nu väntar i stället tre och ett halvt års fängelse för bröderna Bogere.

Domarna verkställs för OS-meriterade boxaren Patrick Bogere och Bandidos-toppen Johnson Bogere sedan de nekats prövning i Högsta domstolen.

Bröderna dömdes av hovrätten i februari för en tortyrkidnappning i början av förra året.

De greps i Malaga i Spanien sommaren 2019 sedan de i flera månader varit på flykt. Gripandet var ett samarbete mellan polisen i region Väst samt den svenska och den spanska så kallade Fast-gruppen. 

Bakgrunden, enligt polisutredningen, var en skuld som hamnat hos Bandidos för indrivning.

Två män blev i en villa i västra Sverige frihetsberövade och utsatta för en behandling som av åklagaren beskrevs som ”särskilt hänsynslös” och ”tortyrliknande”.

Stekpanna och borrverktyg

– Båda har fått armarna tejpade och ögonbindel, sedan har ett av offren utsatts för misshandel med bland annat en stekpanna och ett borrverktyg, har åklagaren Daniel Larsson tidigare sagt.

Alingsås tingsrätt dömde totalt sju personer för inblandning.

Patrick Bogere, tidigare OS-boxare, dömdes för människorov och grovt olaga tvång till fem års fängelse. 

Brodern och Bandidos-toppen Johnson Bogere dömdes till två års fängelse för medhjälp till grovt olaga hot och medhjälp till grovt olaga tvång. 

I hovrätten skärptes straffet för Bandidos-brodern, vilket innebar att båda bröderna dömdes till tre och ett halvt års fängelse.

Nekades prövning

Det straffet blir nu verklighet sedan bröderna nekats prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Prövningstillstånd ges endast i ett fåtal fall varje år om det ”bedöms av vikt för ledning av rättstillämpningen” eller om det finns ”synnerliga skäl”. 

Övriga inblandade dömdes i hovrätten för bland annat människorov, olaga tvång och olaga frihetsberövande medan en tredje frikändes helt.

Bröderna har under hela utredningen nekat till brottsmisstankarna.