Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens ord om Wilmas begravning: ”Stillsam”

Tishko Ahmed vill frias i hovrätten.
Han är dömd för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i november i fjol.
Foto: EFTERLYST / TV3
Under måndagen slutpläderade åklagare Jim Westerberg och Shahrzad Rahimi.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
En minnesceremoni hölls för Wilma Andersson på torget i Uddevalla när det stod klart att hon inte längre kunde hittas vid liv.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo / Robert Betzehag / Rescue Photo
Tishko Ahmed har mot sitt nekande dömts till livstids fängelse för modet på sin 17-åriga flickvän Wilma Andersson i november i fjol.
Foto: Polisen / Polisen

Kroppen efter 17-åriga Wilma Andersson har ännu inte återfunnits.

Under förra veckan, samtidigt som hennes pojkvän Tishko Ahmed står inför rätta i hovrätten för mordet på Wilma, så tog familjen ett sista farväl av henne.

– Det var en fin, lugn och stillsam begravning med familjen och de närmaste, meddelar familjen till GT via Fikk:s Daniel Brodin.

Tishko Ahmed har mot sitt nekande dömts till livstids fängelse för mordet på sin 17-åriga flickvän Wilma Andersson i november i fjol.

Wilma Andersson anmäldes försvunnen i Uddevalla och man har ännu inte hittat hennes kropp. I 23-årige Tishko Ahmeds lägenhet hittade man hennes huvud i en resväska i en garderob.

Tishko Ahmed har överklagat domen och förhandlingarna pågår just nu i hovrätten. Under måndagen var det den tredje av totalt fyra förhandlingar och då var det åklagare Jim Westerberg och Shahrzad Rahimis tur att slutplädera.

– Han har tagit livet av en person som inte var vuxen i det egna hemmet. Han ska dömas till livstids fängelse, sa Shahrzad Rahimi under förhandlingen.

”Förra veckan tog familjen avsked”

Efter åklagarnas slutplädering var det dags för Robert Mjösen, som är målsägandebiträde och företräder Wilmas Familj, att tala.

Han inledde med att framföra några ord från Wilmas anhöriga.

– I förra veckan tog familjen avsked genom att hålla en begravningsceremoni i Uddevalla, säger Robert Mjösen.

Kroppen efter Wilma Andersson har ännu inte hittats.

Han fortsatte:

– Vi känner att vi på nytt är tillbaka i november förra året när det fruktansvärda hände. När Wilma fråntogs sitt liv och sin framtid på det mest fruktansvärda sätt. Wilma förtjänar sin frid och vi förtjänar att veta var hon finns någonstans.

Familjen: ”Fin begravning”

GT har varit i kontakt med Wilmas familj via Daniel Brodin, som är verksamhetschef på Frivilliga insatser vid kris och katastrof (Fikk). Via honom hälsar de:

– Det var en fin, lugn och stillsam begravning med familjen och de närmaste. Familjen vill också att man inte ska sluta hjälpa dem att få begrava hela Wilma och att man ansluter sig till kommande sökinsatser.

Daniel Brodin, verksamhetschef på Fikk.
Foto: Fikk

Tishko Ahmed fick också veta att hans planerade tal på torsdag, som han annonserat om tidigare, inte kommer att få vara så långt som han önskar. 

Via sin försvarare Peter Olsson hade han önskemål på att tala i 25-30 minuter, men hovrättens ordförande sa nej till det och hänvisade till ”bara några minuter”.

Tishko Ahmeds försvarare

Beatrice Rämsell, som är Tishko Ahmeds försvarsadvokat, berättade vid inledningen av förhandlingarna i hovrätten att Tishko Ahmed helt ska frias.

– Han förnekar att han orsakat hennes död, utsatt henne för våld, med oaktsamhet orsakat hennes död. Han tillbakavisar även att han skändat hennes kropp som tingsrättens dom menar, sa hon då.

SE MER: Här pressas Tishko Ahmed om bevisningen

Hör morddömde Tishko Ahmed pressas om bevisen i tingsrätten.